Stugan

I fredags sov vi i stugan i Krånge. Åt grillad fläskfilè med potatissallad och vitlöksbröd. Riktigt smarrigt! Till efterrätt hade vi lite av mina bakverk + godis. Det finns ingen el i stugan så vi hade det mysigt med en massa tända ljus och kaminen. Svea älskar verkligen att va där. Medans vi satt inne och spelade alfapet och såg på film på bärbara så fick hon vara ute själv och grejja på bäst hon ville. :) Vi såg förövrigt på "Drillbit Taylor" som jag läst skulle vara Ok på Jonas blogg men det var inget som föll mig i smaken, somnade lite på slutet :/ Fast har ju sett klart sämre filmer.
När vi var ute med båten och skulle vittja mjärden så fick vi se en bäver, den dök under båten och simmade runt där. Söött! :)

Gädda som hänger på väggeni Krånge. Fångad i mjärden



När vi var ute med båten i fredags



Grillar fläskfile



Mys i stugan med mousserade & levande ljus. Obs vi drack bara ena flaskan ;)



Igår var vi en sväng hemma hos Björns föräldrar också. Medans Björn fixade nå grejer vi skulle ha med oss så satt jag gick jag till jordgubbslandet och åt lite gubbar som fanns kvar + länsade hallonbuskarna lite. Mumma! :)

Björns föräldrars hus




Äppelträd på deras gård



Plommonen börjar mogna också



Efter att ha flyttstädat Toms lägenhet så fick vi sån lust att städa hos oss själva också. Man ser hur smutsigt det verkligen är på ställen man inte tänker på när man flyttstädar så vi gjorde en liten rush i vårt eget bo också. Igår kväll var vi nere och rensade i källarn, slängde en massa, så nu kommer man in i förrådet igen :)

Kakbak

Min bak-entusiasm satt kvar idag också så jag passade på att göra schackrutor. Svea var tokig i dem så i värsta fall så finns det ju en frivillig som kan äta upp dem. Kakorna igår fick godkänt.."smakar precis som mammas" sa Björn så jag antar att det är bra ;)








Bakning

Fick nåt konstigt ryck idag och bestämde mig för att baka! Det är inte en av mina favoritsysselsättningar så det brukar hända högst en gång vartannat år. Det blidde chokladsnitt, hjortronmuffins och choklad-banan muffins. Vi har så mycket hjortron hemma så de måste ju komma till användning tänkte jag :)

Igårnatt när Björn kom hem från jobbet så kikade vi på film. En skräckis - Barnhemmet. Den var bra och riktigt läskig faktiskt, jag fick sitta och kika mellan fingrarna mer än halva filmen :P
 

Har börjat fiffilura lite på nästa resa också. Jag behöver nåt att se fram emot hela tiden, annars känns allt så meningslöst. Känns ju som om Turkiet är det självklara sommarresemålet, kan inte tänka mig att INTE resa dit..men sen vore det trevligt med en vinterresa också. Vi är lite inne på kanariöarna...det är verkligen inget drömresemål för mig men eftersom att SCA har bungalows där till mycket billigt pris så kan det vara ett alternativ ändå. Eller så bara en lite weekend till Paris eller Rom där SCA också har lägenheter till superpris. Egypten skulle också kunna va ett alternativ eftersom jag hört att det ska va typ 100 ggr jobbigare där än i Tunisien så är jag lite tveksam. Minns hur jag och Jonas alltid tog ett stort andetag innan vi skulle ge oss ut på stan där ;) Min absoluta vinterdrömresa går till Jordanien! Det verkar soft! :) Men vi får väl se vad som händer....

Slut på sommaren

Så var sommaren definitivt över för den här gången. Tänk att varje väntade årstid ger en ångest på nåt sätt. Jag som innan sommaren började bara längtade till hösten tycker nu att det är hemskt att den redan är här...Aldrig känns nåt riktigt bra ;)

Dagarna efter at vi kommit hem..Björns sista semestervecka, har mer eller mindre bara kastats bort på ingenting. Det känns som om ingenting kommer upp i den klass av "rolighet" som jag haft under de 3 veckorna i Turkiet...men det blir väl snart ordning på den saken också..och allt blir som det ska..som det alltid varit.
Vi var ju på bio och såg Batman filmen och den var faktiskt rätt bra måste jag erkänna. Sen har vi fixat och trixat med hemmet en del också, köpt lite nya grejer till badrummet osv. Har hunnit med 3-4 besök på Ikea och kanske 2 på Mediamarkt...haha!
Har kikat lite filmer hemma också, nya Arkiv X filmen som började lovande men sen visade sig vara kass. Pingpong-kingen som vi inte ens orkade se klart och så "Himlens hjärta" som var ett enda långt sömnpiller....
Då ser jag hellre på bra program som "Shear genius" och  "Project runway". Har tagit hem en massa avsnitt..och det är verkligen kvalitets-underhållning det ;)

Vi har också varit en del i Björns föräldrars stuga i Krånge..grillat och myst. E riktigt myspysigt där när det börjat bli mörkt om kvällarna..finns ingen el så det är bara levande ljus och kaminen som gäller :) Svea trivs riktigt bra också för hon kan ju springa ut och in som hon vill :) Blir nog en liten övernattning där nästa helg...god mat, alfapetspelet och vin! Myyyyys!
Besökte även selångers marknad en sväng på söndagen. Köpte mig en cool kjol..men svårt med storleken när de inte har några provhytter :) Snygg var den iaf..har ej provat den än.

Slutligen kan jag väl tillägga att jag saknar Turkiet och särskilt när jag hör den här låten...vilken jag gör flera gånger per dag ;)



Vovven

I måndags var vi och hämtade Svea-gumman hos Björns föräldrar. De var ute i stugan i Krånge. Björns mormor och morfar var också där. Svea blev glad att se oss men jag tror hon har haft det rätt så bra ändå. Hon har fått gå långa prommisar, varit med och plockat bär och fått sova i skinnsoffan...nåt deras hund Tuva inte får göra ;)
Vi stannade där och åt middag, lite grillat och sen visade vi fotona från resan också.

Sen väntade ju såna tråkigheter som att packa upp väskorna och tvätta allt osv. Tog itu med det direkt. Skönt att ha det klart! Sen blidde det lite storstädning också..välbehövligt!

Björn försöker "tvinga" mig att gå och se nya Batman-filmen på bio ikväll...e väl inte så sugen på det eftersom att jag inte haft intresse att se en enda Batmanfilm tidigare, men kan väl ställa upp i alla fall kanske ;)


Sista dagarna

Så är vi hemma då. Känns rätt tråkigt måste jag säga, men men..Flygresan hem gick bra. Vi åkte från Atatürk flygplatsen igår kl 15:05, bytte plan i Riga och var på Arlanda vid 20-tiden. Sen tog vi bilen direkt hem och var väl i Sundsvall runt 1-snåret.


Ska väl berätta lite vad vi gjorde efter att vi lämnade Kas. Bussresan till Istanbul tog i alla fall 17 timmar. När vi väl kommit fram i Istanbul så tog det 2 h att komma till själva busstationen pga all trafik. Var rätt öm i baken när man klev av ;) Nästan direkt när vi kommit fram till vårt hotell så begav vi oss ut igen. Gick till Taksim och Istiklal fast beslutna att shoppa lite, men ingen av oss var på shopping-humör så det blev inte så mycket av det. Var trötta efter bussresan så vi somnade relativt tidigt.


På fredagen steg vi upp och åt goda hotellfrukosten och sen runt 10-tiden så gick vi ut och gick. Hade bestämt att vi skulle gå längst Bosporen bort mot Ortaköy och Bebek osv för jag skulle se om jag kunde hitta några snygga stickade mössor till mig och syrran som jag köpt förra året, men tyvärr så fanns det ingen som sålde det :( sen så skulle jag in på Besiktas-affären också. I alla fall så gick vi och gick och gick....ja vi gick konstant i 9 timmar drygt me bara liten lunch-paus..vi var rätt trötta i bena när vi kom tillbaka till hotellet runt 20-tiden.



Klockan 21 får jag sms av Kerem att de ska på Reina och att han tycker att vi ska mötas där 3 timmar senare. Reina är alltså Istanbuls hetaste nattklubb ( http://www.reina.com.tr/2008/ ) dit en massa kändisar går så självklart vill vi inte missa den chansen. Jag var ju där en gång förra året och tyckte att det var det klart bästa stället jag någonsin varit på.
Jag börjar panik göraiordning mig och vi springer ner på Burger king och trycker i oss varsin burgare och sen går vi förbi Dia och köper lite Raki och Vodka....lite förfest måste man ju ha :)
Runt 12 tar vi taxin till Reina..tar ett bra tag att komma dit pga av den jobbiga trafiken. Nån gubbe kommer och öppnar taxi-dörren och vakten frågar oss om vi e uppskrivna på nån lista, vi säger nej..han granskar oss från topp till tå och sen får vi gå in :) Betalar 250 kr/pers i inträde och sen är det bara att gå in och roa sig.
Kerem och hans polare...2 tjejer och en kille från Marocco och en till som jag inte heller kommer ihåg vad han heter som tydligen är kändisar kommer lite senare för de har också fastnat i trafiken. När de väl kommer så joinar vi dem vid deras bord...på varje sånt där står en vodkaflaska och en massa redbull + glas så det är bara att hugga i. Vem som betalade för kalaset vet jag inte, men inte var det vi i alla fall ;)
Hade suuuuuuuperkul....stämningen där är helt otrolig!!!!!!!!!! Proppat med folk..å inte vilka folk som helst...öppet tak med utsikt över asien-bron och jättebra musik. Vi stannar där till kl 04:00 ungefär.







På lördagen så tar vi oss upp runt 11. Äter en iskender kebab var till frukost/lunch och sen går vi till bazaren för att göra ett nytt försök med shoppandet. Går lite bättre nu. Sen satte vi oss på Coffee world och jag åt en god glass och Björn drack lemonad. Sen traskade vi över galatabron och åkte upp i Galatatornet och kollade utsikten. Björn var livrädd. Han har hyfsad höjdskräck...stackarn :). Efter det så gick vi lite på Istiklal igen och kollade affärerna.. Middagen avnjuts på Canim cigerim. Efter det går vi hem till hotellet och spelar lite rese-alfapet och fikar muffins och baklava.



Igår morse..på hemresedagen så steg vi upp runt 8, packade väskorna och åt frukost på hotellet sen gick vi upp till Sultan Ahmet och gick på Topkapi-palatset. Har redan varit där 2 ggr tidigare men det är den enda sevärdheten som är värd att besökas flera gånger och dessutom värd pengarna, tycker jag. Finns så mycket att se där. Det är alltså ett gigantiskt palats med trädgårdar osv, där sultanerna har bott genom tiderna.
Det var dom sista dagarna av vår resa det...



Alla bilderna e uppladdade på min sida nu:

http://vanity.hhcrew.tk/gallery


Kaş

Nu har vi varit har i Kaş i 4 dagar och det ar dags att dra vidare till İstanbul.
Vi kom hit i lördags och fick börja med att söka hotell för det vi hade tankt oss var fullt. Sa Björn vantade med vaskorna och jag gav mig ivag för att söka husrum :) Fragade runt pa lite stallen men allt var fullt..tillslut sa mötte jag en schysst kille som hjalpte mig att hitta ett helt ok hotell med balkong och AC och kyl. Allt man behöver :)
Kas ar paradiset! Vi har badat pa Kaputas..det var JATTEstora vagor..sen har vi legat pa en annan underbar strand dar det bara var vi och sa har vi badat fran klipporna. Vattnet ar helt underbart...sa klart och varmt. Pa kvallarna har vi bara atit god mat och traskat runt. Det enda jobbiga ar att det ar sa jakla varmt och fuktigt har. MYCKET varre an i Marmaris.

Bilder kommer nog upp pa sidan sen nar jag ar i İstanbul och har tradlöst igen. Gar sa slött att försöka ladda upp bilderna fran internetcafe. Nu ska vi slappa har nan timme till, sen ata nat och sen kl 18:30 sa startar den 14 timmar langa bussresan....

Kaputas



Vi överlevde

Det är jävligt varmt här nu. Runt 40-45. Igår hyrde vi vespa och åkte till Akyaka och Cinar. Det är en resa som jag aldrig vill göra om. Var verkligen livrädd. Höll på att bli prejade av en stor turistbuss, den körde bara sisådär en decimeter ifrån oss. Trodde faktiskt inte vi skulle komma tillbaka oskadda till Marmaris. Vi hade världens snyggaste hjälmar också. Såg ut som om de hörde hemma under 2:a världskriget typ :P
I Cinar var det i alla fall underbart. Dök med cyklop och såg massa konstiga fiskar och grejer :)
Sen igårkväll så var vi ut. Såg/lyssnade på Johan Gielen på Greenhouse och sen höll vi till på Backstreet. Var bra drag på både ställena. Tänk vad tråkiga ställen vi har i Sundsvall egentligen..går ju inte ens att jämföra.

Idag åt vid en redig turkisk lunch bestående av Kuru fasuliye (vita bönor), ris, aubergine fylld med köttfärs och lite andra grejer. Mycket gott! Sen har vi legat på stranden och nu e vi hemma på hotellet och slappar lite innan det är dags att gå ut och äta middag och strosa runt lite i marinan.
Imorgon kl 11:30 drar vi vidare till Kas :)

Cinar-stranden


Jag kollar på firrar :) (man måste ha sandaler för det är så mkt sjöborrar)


Har varit lite dålig med att lägga upp nya bilder på min bildsida nu men det är så kass uppkoppling på det här hotellet så det får bli när vi kommit till Istanbul.

RSS 2.0