Roadtrip

I förrgår kväll hyrde vi bil. Tog en liten kvällstur till Akyaka och promenerade där. Akyaka är så mysigt! Sen igår så gav vi oss iväg på liten roadtrip. Först stannade vi i Sarigerme och badade några timmar. Stranden där är underbar, 6-7 km lång och vit härlig sand. Annat än i Marmaris det :) Sen åkte vi vidare till Dalyan och Sköldpaddsstranden. Blev ett härligt dopp där också, fast jag e så rädd för alla krabborna ;/ *brrr*
Det blev ju inte indiska restaurangen sist jag skrev utan det blidde den igårkväll när vi kom tillbaka till Marmaris istället. Åt thali och det var suuuupergott!

Idag har vi bara slappat på stranden + köpt bussbiljetter till Fethiye. Det går ju ingen direktbuss till Kas härifrån så man måste åka till Fethiye först och byta buss där. På lördag drar vi vidare. Blir nåra extra dagar här alltså, men imorgon ska vi byta hotell, det nya ligger bara på gatan nedanför, alldeles vid torsdagsmarknaden, så det är ju gångavstånd härifrån :)
Imorgon är Johan Gielen ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Johan_Gielen ) Dj på Greenhouse så vi kanske ska dit, om vi ids. Man känner sig så trött på kvällarna efter att ha spenderat hela dagarna i solen.
Käkade middag på Ali Baba ikväll, jag tog en iskender och Björn en beyti. Gott!

Sköldpaddsstranden



Goda maten på indiska


Har uppdaterat med fler bilder på sidan nu också
http://vanity.hhcrew.tk/gallery

Lite fest

Har ju faktiskt trådlöst internet här på hotellrummet upptäckte vi igår så nu kan man ju blogga lite oftare :)
Igår var vi ute och checkade in Marmaris nöjesliv. Vi mötte upp med
Sus och Hedda och 3 till som jag inte minns vad de heter nu. Satt ett tag på Salt n pepa och sen åkte vi till bästa bargatan och gick på Greenhouse och sen avslutades kvällen med lite skumparty på Crazy daisy. Det något underliga var att jag träffade mitt Ex där!!! Han som aldrig brukar vara i Marmaris typ. Det var i alla fall trevligt att se honom igen :)

Min kamera funkade inte igårkväll så jag kunde tyvärr inte ta några bilder :( Snor en bild av Sus på henne och Hedda :)



Imorgon ska vi hyra bil och åka till Akyaka och sen kanske till Dalyan..och ikväll blir det middag på Taj Mahal. Deras mixed thali är såååå god
!

Har börjat komma upp lite bilder från resan på min sida nu också! http://vanity.hhcrew.tk/gallery

Turkiet

Allt ar bra harnere. Varmt och skönt. Har hört att det visst ar varmt hemma nu ocksa..fast det ar anda mycket battre att va utomlands ;)
Resan ner gick fınfint, planet var i tid och transfern vantade pa oss pa Sabiha flygplatsen. Hotellet var helt ok ocksa för den billiga penningen vi lagt ut. İstanbul var underbarast som vanligt. Vi gick och gick och gick. Tog en battur pa bosporen, var i bla mosken och var till de gigantiska shoppingcentrena i Levent.
Bussresan hit till Marmaris tog 13 timmar och man hade lite ont i andan nar man klev av ;) Sov mest hela tiden i alla fall sa det kandes som det gick hyfsat fort.
Har i marmaris bor vi i ett lagenhetshotell nara tansas. Perfekt lage! Vi har inte gjort sa mkt an. Bara legat pa stranden och softat. Nasta vecka nangang drar vi vidare mot Akyaka kanske och sen Kas! :)

Svea + Diesel = Sant

Igår fick Svea för första gången träffa en annan grandis - Diesel, en fin gubbe på 7 ½ år som ägs av Nina som brukar fixa mitt hår. Svea som brukar härja på som en galning med andra hundar kom av sig lite. Var nog konstigt att träffa nån som var större än henne själv :) Vi ska försöka träffas och släppa lös dem nångång, så blir det nog roligare.





Vi hade lite fest här hos oss igår också. Det var Ekke, Diana, Amir, Matte och Jessika. Det var helt okej! Sen när vi gick hem så tappade Björn sin plånbok och det upptäckte han först när vi kommit ungefär halvvägs så då fick vi traska tillbaka. Hittade plånkan i alla fall som tur var men det var inte skönt för de stackars förtterna att gå så långt i klackskorna..Tog taxi ifrån BB, det var spinningkillen som körde :D

Cooling :)


Hund-probbs

Tänk om man bara nångång kunde få känna sig helt glad och känna att det inte fanns några problem. Bara se fram emot resan till exempel. Men så är de det där med Svea. Hur ska det ordna sig när vi är borta? Jonas är ju sveas husse och ja han säger att han ska ta henne de dagarna han är i Sundsvall men här verkar han ju inte ska vara ens en dag mer än nödvändigt. Vilket betyder att jag har frågat Tom. Tom har ju alltid älskat Svea men sen han träffat tjej så är allt annorlunda för hon gillar inte hundar och speciellt inte Svea. När jag frågat honom för flera veckor sen så lät det ju som att det inte var några problem för honom att ta Svea nåra dar men nu när det snart är dags och jag tar upp det igen, så blir det ju ett himla gnäll om att Jonas borde växa upp och ta ansvar osv..och jag vet inte varför han tar upp det med mig för jag kan inget göra åt det...Jonas säger bara sälj henne! Suck....

Det är inte det lättaste att ha hund och särskilt inte en sån stor hund som Svea. Det är väl inte meningen att man ska kunna göra allt sånt som de som inte har hund kan göra kanske. Men under det senaste 7 månaderna så har ju Svea fått vara med på fler grejer än hon nånsin fått under sitt 3 ½ år långa liv och det känns så himla bra. Visst, det krävs lite extra jobb men det är så himla värt det...jag älskar verkligen Svea, hur ouppfostrad hon än må vara.....
Å så himla illa som man trodde är det ju ändå inte...de senaste månaderna har hon fått hälsa på hemma hos fler nya människor än hon nånsin gjort, hon har sovit hemma hos andra, hon har åkt mer bil en massor, hon har varit med oss på dagsutflykter och även en längre resa och vi har äntligen tagit bort gallret för skohyllan, som man trodde att hon direkt skulle äta upp om hon fick chansen och gallret för dörren...som var där för att vi trodde att hon såklart skulle bita sönder posten...å gallret som jag hade för bokhyllan för jag trodde att hon skulle förstöra böckerna (Ja det var värsta kompostgaller-hemmet förut ;) ) Det har gått 7 månader nu och hon har inte gett sig på nåt av det där....
Svea må vara lite ovårdad och "ruffig" i sättet men jag älskar henne så jäkla mycket och skulle verkligen inte klara mig utan henne...Fast i såna här situationer när man är i akut behov av hundvakt så önskar man ju kanske att hon varit en liten chihuahua eller nåt, så kanske fler hade ställt upp som frivilliga.... :/ Jocke är i alla fall snäll och säger att han kan ta henne nån dag om de 2 ovannämnda inte kan....Hoppas det ordnar sig


5 dagar kvar

Det börjar närma sig nu. Endast 5 dagar kvar tills jag får stå på Turkisk mark igen. Ska bli så underbart! Saknar Istanbul allra mest, fast det ska bli härligt att mysa med min älskling i romantiska Kas också. Det stället är ju som gjort för amore! :D Blir ju några dagar i Marmaris också, kan inte säga att jag längtar dit överdrivet mycket men jag måste ju visa Björn stället som jag åkt till enda sen jag var 12 år, sen så blir det ju kul att träffa Sus och Emelie också. Det är ju inte så att jag hatar Marmaris heller men det finns ställen som är så mycket trevligare..Marmaris var fint en gång i tiden det också..om hela Marmaris var som Beldibi så skulle jag gilla det fortfarande ;)

Björns föräldrar är i Norge så vi bor i deras hus nu i några dagar. Men Björn jobbar ju så det är bara jag och Svea hemma. Svea njuter av att ha så stor yta att röra sig på och att kunna springa fritt ute på gården. Finns ju till och med en liten damm som hon kan ta sig ett dopp i om hon skulle vilja ;) Nu sitter vi här på altanen och bloggar och äter lunch. Svea ligger i ena soffan och jag sitter i den andra...rätt soft! :) Solen skiner till och med...

Valpen

Brorsan och Anna var nyss förbi på vägen hem till Luleå och visade upp hundvalpen som de hämtat där söderut nånstans. Oj så söt han var! Som en liten isbjörns-bebis! Nästan så att man skulle vilja ha en valp igen...men nej vid närmare eftertanke så helst inte. Var ju riktigt jobbigt med Svea innan hon blev rumsren...uj uj. Fast dom har det ju lättare nu när det är sommar och dessutom bor de ju i hus också, vilket underlättar.
Loke var som vanligt bara intresserad av att göra en sak med Svea ;)






Nu ska vi på bio snart och se "Sex and the city". Alla säger ju att den är så jäkla bra så jag har HÖGA  förväntningar! :)

Rosa laptop

Jag måste ju bara ha världens snällaste kille. Titta vad jag har fått!! *Peka ner*

En rååååsa bärbar dator! Kan det bli bättre? :) Den e jättefint..och liten. Perfekt att ta med överallt! Snällplutten!! :)

Det är skitväder! Var det inte den här sommaren som skulle vara så himla bra?! I och försig är den ju inte över än, men ändå.
Igår var vi ute i Birsta och kikade lite. Jag gjorde värsta fynden. Har sedan en tid tillbaka kollat in en bikini och en bh på Twilfit men ar kännt att jag inte haft råd men nu så var det HALVA reapriset på de grejerna, så bikinitrosan gick för 30 kr och bikini-bh`n och vanliga bh`n för 50 kr styck....Det är ju inte dåligt det!
Sen på kvällen så käkade vi middag hos Björns föräldrar också. Svea gjorde en fräckis! Vi alla stod i köket och så såg jag att hon kom in med nåt i munnen, så ramlade det ut ett melonskal. Så visade det sig att hon hade varit och snott förrätten som de dukat fram i vardagsrummet..melon med parmaskinka och grejer.......Ouppfostrad vovve...jag vet! :)
Idag har bara vart en tråk-dag. Har storstädat, datat och sen gått på stan en sväng. Åt middag på Biteline med Ekke. Chili con carne, orkade bara äta upp hälften. Nu ska vi väl snart se lite film, nyaste Irene Huss blir det - Eldsdansen.
De brukar ju vara ok, lättsedda i alla fall, krävs ingen större koncentration :)

Förfest och Åre

Dags att ta en liten resumé av det som kan vara värt att berätta sen senast.

I torsdags var det varmtvarmtvarmt så vi tog båten över till den härliga ön i Bergeforsen och solade där. Tog ett snabbdopp också men det var kallt i älven. Underbar dag i vilket fall som helst :)
I fredags så hade vi förfest här. Det var väl en sisådär 16 pers här eller nåt. Rätt trevligt. Vi var nära att betala in oss på gatufesten också trots att vi sedan en tid sagt att vi inte skulle det. Men som tur var så blev det inte så i alla fall. Hade vart väldigt slöseri med pengar. Men festen var skoj i alla fall. Har lagt ut bilderna från tillställningen på min sida:
http://vanity.hhcrew.tk/gallery men kan väl bjuda på nåt smakprov här också :)






På lördagen när de andra stackarna var "tvungna" att fortsätta festandet så begav oss jag och Björn till Åre för lite rekreation. Har ju aldrig varit där tidigare men det var ju helt underbart!!! Skulle gärna bo där året om. Lägenheten var hur fin som helst. Vardagsrum och 2 sovrum. Diskmaskin, torkskåp, egen bastu och fin balkong med utsikt över Åresjön. Vädret var väldigt växlande. Fint ibland men en hel del skurar också. På lördagen lagade vi mysig taco-middag som vi åt ute på balkongen sen åkte vi till Ullådalen och gick lite där. På lördagen gick vi på stan först. Det finns ju inte många affärer i Åre men de som finns är GRYMMA. Hittade hur mycket fina kläder och grejer som helst...Hushpuppy skor, massa koola Anna kläder, Ed Hardy kläder osv osv. Men jag köpte inget...för ja..det var ju ganska dyrt. Fick däremot en jättefin väska av Björn!! Snällplutten!!! :)  Vi käkade lunch och sen begav vi oss på en vandring uppför berget. Orkade inte gå ända upp på Åreskutan men en bra bit kom vi och det var jättefin utsikt däruppe :)
Tja..sen har vi bara myyyst och myyyst och igår på hemvägen så stannade vi på Åre chokladfabrik och köpte lite handgjord choklad. Mumsigt! Finns bilder på min sida från Åre också. Ska väl börja uppdatera den sidan med bilder lite oftare igen hade jag tänkt.




RSS 2.0