Pastellmannen

Var nyss ner på Shell här i Nacksta. Vilket ställe! "Tomten" babblar på förfullt men man fattar inte vad han säger och "pastellmannen" står och citerar biblen! Haha! Det är där de håller till på kvällarna när ica kvantum är stängt :)

Vi har fått ett nytt lägenhetserbjudande i Sallyhill nu men inte i samma hus som vi var och kollade förut, så det här kanske är fräshare. Ska dit och kika innan tisdag. Tyvärr så ser ju köket ut att vara lika litet som i andra lägenheten......

Var hos frissan idag också. Blev lite mörkt och lite ljust. Helt ok men tar väl ett tag innan man vänjer sig. Dyrt var det i alla fall. Tänk i Turkiet där man fick en klippning + blekning + mörka slingor för 250 kr..och bra blev det också....

Hår

Så har första snön kommit då. Usch och fy! Men det lär ju inte ligga kvar nå länge i alla fall. Snön kommer alltid tidigare här än i Luleå..skumt!

Har suttit och pillat och grejjat och sytt på microringar på mitt löshår. Tänkte vara lite ekonomisk och göra det sjäv den här gången eftersom att jag hade en tråkig CSN-räkning att betala. Det lär väl inte bli lika bra som när Nina gör det men men... :) (
http://extensionsaddict.blogg.se/ ) Hon ska ju ialla fall sätta i det som vanligt, det vågar jag inte ge mig in på....

Ska till frissan imorrn också och fixa utväxten och ev. göra lite mörkare slingor fram igen. Tänkte ju egentligen fixa håret hemma den här gången, också av ekonomiska skäl men så gav älsklingen mig en penning bara helt sådär. Han tycker väl inte att mina frisör-färdigheter är de bästa.... :)

På fredag ska jag och Ekke på casinot. Det blir första gången jag går dit, och det är ju verkligen på tiden. ALLA utom jag verkar ju ha vart där.

På söndag åker Björns föräldrar till Cypern, så då kan vi invadera deras hus igen. Det är ju trevligt och gladast blir nog Svea. Skönt att ha så stora ytor att röra sig på.

Den 23e november då jag och älskligen har vart tillsammans i 1 år så funderar vi på att åka till Paris. Lite fel årstid att åka dit kanske men Paris e ju ändå alltid Paris. Har hittat väldigt billiga flygbiljetter + hotell, så kalaset kommer inte att kosta så mycket mer än vad en romantisk weekend på hotell här kan göra. Men vi får se som sagt..jag har många idèer ;)

Gud vad facebook är bra förresten. Så kul att hitta gamla vänner osv, som man inte sett på år och dar. Det senaste "fyndet" är min gamla brev- och lovkompis Jenny. Hon är från Skåne men varje sommar och jullov osv så kom hon upp till Luleå för hon hade sin mormor där.  Vi var båda helt galna i New kids on the block så på de gamla breven så är mitt efternamn Knight och hennes Mcintyre. Hehe! Tur vi inte var kär i samma kille. Men ialla fall så tappade vi kontakten nångång i slutet av högstadiet eller början av gymnasiet.....så det var verkligen skoj att höra vad som hänt i hennes liv sen dess :)

Kolla vad söt min bebis är just nu. Hon älskar att ha zebrakudden i munnen



Vintertid

Vi tackade nej till lägenheten. Det var ju så mycket som inte var helt bra, så bättre att vänta på nåt annat erbjudande.

Helgen har gått fort som vanligt. I fredags var vi på bio och såg den svenska vampyrfilmen "Låt den rätte komma in". Den har ju fått jättebra kritik och jag gillade den. Sen att den var inspelad i Luleå gjorde ju inte saken sämre :)

I går steg jag upp tidigt och städade. Sen åkte vi till Birsta och shoppade lite. Blev en tavla till sovrummet, eftersom jag ville ta bort hyllan och behövde nåt att fylla upp väggen med sen. Köpte också dukar till köksbordet. Hälsade på Björns föräldrar en sväng innan vi for hem också.
På kvällen förfestade vi lite här - Jag, Björn, Marie, Lappen och Ekke. Det var rätt trevligt. Längesen man träffade Marie ju! Sen var vi på Aveny. Det var lång seg kö utanför och det kostade 160 kr pga Rednex spelade där...vi kom in precis lagom till att höra sista låten. Iofs så gillar jag inte dem så jag hade gärna kunnat va utan att se dem men har jag betalat 60 kr mer än normalt  för att komma in på stället så vill man ju gärna få nån valuta för pengarna :P Väl inne så träffade vi Jariya och Diana också.

Nåt kul är att Marie har kommit in på samma utbildning som mig. Kul att känna nån när man börjar :) 10e november drar det igång :)

Idag har vi bara varit i skogen med Svea. Var ju skönt väder ute. Sen började vi kika på en film ikväll också - "Get smart" men vi orkade inte se klart den för den var rätt dålig..trots väldigt bra betyg på imdb.

köket



nya vinstället. comic strip flaskan är min favorit :)



sovrummet



Svea vill fortfarande mysa med sin älskade groda. Så hon hämtar
den så fort hon får chansen ;)




Flytta eller ej

Helgerna försvinner allt för fort! :(
Resumé av vad som hänt sen sist då!
Förra veckan var det bara jobb och sen var jag skittrött varje kväll så jag gick och la mig jättetidigt och hörde på min ljudbok, Liza Marklunds senaste, "En plats i solen". Den är ganska bra faktiskt.

Igår var vi och gick med Svea på södra berget en sväng sen gick vi på bio och såg "Patrik 1,5" . Den var klart sevärd!
Idag så var vi först ute med Svea i skogen sen for vi till Birsta. Köpte ett ekbord och 4 stolar till värsta superpriset. Är inte helt nöjda med stolarna men de får duga tills vidare. Har dock inte fått hem bordet än för det rymdes inte i bilen, men Björns pappa ska ta det imorrn eller i övermorron.
Sen var vi och kikade på en lägenhet i Sallyhill som vi fått erbjudande om. Det är en 3:a. Men vi vet inte hur vi ska göra, det var lite slitet. Ja alltså tapeterna och så var ju helt ok men själva köket är inte så nytt och bara 3 plattor på spisen!!! Inte bra! :) Men det var relativt fin utsikt, man såg ut lite över stan och så....och balkong med eftermiddagssol etc. Ett annat problem var ju att köket är så litet också, skulle inte få plats med vårt nya bord tror jag....det vore ju värdelöst :(

Bastu

I fredags var det aningen bättre på jobbet eftersom jag var på småbarnsavdelningen och de behöver inte vara ute så mycket. Istället åt vi popcorn & kladdkaka med glass och kikade på Nalle Puh. Mycket trevligare än att stå ute på gården och frysa :)
Sen på kvällen var jag och Björn på den turkiska restaurangen "7 kryddor" och åt med Tom & Nina. Jag åt en Iskender och Björn en Beyti. Mums!

Igår lördag så jobbade Björn till kl 13. Jag var rätt pigg och steg upp när han drog till jobbet. Hann med att städa lite och tvätta. När han väl kom hem så drog vi till Bergeforsen. Hans pappa var och jagade och hans mamma uppe i Jörn så vi fick ha huset för oss själva. Gick först en långprommis bort till Lögdö sjön sen for vi och handlade lite grejer till middagen. Det blev inbakad älgfilè med vitlöksost & klyftpotatis & sås. Måste säga att det nog var det godaste jag lagat själv nångång förutom min älskade kycklinggryta ;)
Efter middagen hoppade vi in i bastun och sen var det bara mys resten av kvällen. Vi orkade inte fixa och greja med badtunnan den här gången tyvärr.

Svea är ju skendräktig igen och det är inte kul! När jag kom hem på lunchen i fredags för att gå ut med henne så hade hon bitit sönder sitt lakan och filt och bäddat ner den där jäkla grodan. Den åkte in i klädkammaren direkt. Sen när jag kom hem från jobbet hade hon bitit sönder överkastet på sin bädd också. Suck! Nu försöker hon få tag i den där grodan så fort vi inte märker. Det är ju lite sött också måste jag säga, men tydligen skulle skendräktigheten gå över fortare om man gömde undan alla leksaker osv som hon kunde använda som unge.

Svea vid brasan :)



Svea och björnen







Stelfrusen

Idag har vi varit ute HELA dagen! Från 08:30-16:00. Allt har gjorts ute - lunchen, vilan, målandet m.m. Usch det var inget roligt alls. Höll på att frysa ihjäl..och detta är något som de gör varje dag..tur att jag bara har 2 dagar kvar på stället. Håller inte riktigt med om den där "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder-filosofin" som man fick höra i skolan..särskilt av en viss Sven-Åke Lundbäck. Tycker det räcker om vi är ute 2-4 h per dag.

Idag fick jag hem en kjol som jag vann på tradera för 26 kr. Kollade in på auktionerna som skulle gå ut inom 2 minuter och så fick jag se den där snygga kjolen och så slog jag till. Storleken var perfekt också, så det var ett riktigt fynd det :)

Igår kväll åkte vi till stan och gick på "Living in Sweden" . En inredningsbutik som sålde allt för halva priset eftersom de gått i KK. Tyvärr var vi försent ute för det mesta var slut. Synd det, kunde nog ha hittat ett riktigt snyggt köksbord till superpris. Kikade även in på Hemtex sen och de hade också rea så då passade jag på att använda mitt presentkort där som jag fått i födelsedagspresent. Det blev ett fint svart överkast som kostat 999 kr men nu reades för 399 kr och så de där gardinerna med träd på som jag velat ha ett bra tag. De kostade bara 99 kr nu (299 förut) så det var ju tur att jag väntat med dem :)

Nu ska jag hämta tvätten, sen blir det sova. Är supertrött!!! Vill ha helg!!

Le weekend

Helgen har vart rätt bra! I fredags blev det lite Birsta sen på kvällen kikade jag på "Mamma mia" och Björn på "Iron Man". Mamma mia var rätt ok, bra musik och härlig miljö. I lördags var vi på långprommis med Svea på förmiddagen, men eftersom det har regnat konstant här i flera dagar så var delar av gångvägen under vatten så prommis blev inte fullt så lång som vi hade hoppats på och det var inte lite vatten heller utan vägen var typ helt försvunnen. Tydligen är det likadant uppe vid sidsjön också. Sen åkte vi till Birsta igen! Var ju kanelbullens dag så vi fikade en sån på ett cafè där :) Middagen inhandlades på Subway. Vi ville ha nåt snabbt och enkelt ifall vi skulle på fest sen. Hade värsta beslutsångesten om jag skulle på festen eller ej men runt 21:30 så bestämde vi oss för att dra iväg till Jonas i alla fall. Så det var bara att sminka till sig, fixa håret och försöka hitta nå kläder så snabbt som möjligt. Runt 23 var vi där och så satt vi där en timme och sen runt 24 så kom taxin. Jag, Björn, Jonas och Emil kom dock inte med nån taxi så det blev cykel för oss. Emil satt bak på min pakethållare och det var en rätt vinglig färd men vi tog oss fram helskinnade. Jag kom in gratis på Aveny sen. Trodde att Björn betalat för mig så jag gick bara förbi kassan och ingen sa nåt, så det var ju perfekt det! :D Kristian Anttila spelade på övervåningen och han var rätt bra måste jag säga.

 

Igår var det bara slappis dag. Gjorde ingenting vettigt alls. Idag skulle jag ha jobbat 8-1330 men såklart fattades det folk så det blidde till 16:30 istället. Var dessutom tvungen att ringa Jannika och höra om hon kunde jobba och det kunde hon så idag har hon vart på samma avdelning som mig. Jättekul, vi hade massor att snacka om för vi har ju inte setts på ett bra tag. Hon ska jobba där imorgon med så det blir ju bra det! :D

Bra


Sömn

Gud vad underbart att det är fredag imorgon! Är tröttast! Har blitt att jobba längre än jag skulle varje dag den här veckan och nästa vecka blir det lååånga dagar också. Men man ska inte klaga!
Imorgon ska vi ut till Birsta än en gång. Ska kolla köksbord. Vill så gärna ha ett köksbord i massiv ek. Det måste ju matcha vinhyllan jag köpte :P Har sett ett snyggt ett med 4 st stolar på Boom, men jag vet inte om det blir för litet. Vill helst ha ett med iläggsskiva så man kan ha 6 stolar om det skulle behövas.

Får se vad resten av helgen bjuder på för aktiviteter. Ryktas ju om att Jonas har fest på lördag. Kristian Anttilla spelar på Aveny då också, men frågan är hur mycket dyrare än normalt det är att gå dit då. Han är högst värd en tia extra tycker jag, för han har ju bara en låt som är ok som jag har hört.



Det har regnat här konstant i 2 dagar. Har tydligen blitt lite översvämmning här och var. Det värsta med det här vädret är att man måste vara inne på jobbet hela dagarna. Ungarna blir speedade som tusan av att inte få vara ute och springa av sig nåt så ljudnivån är inte rolig.

RSS 2.0