Grillning

Idag har det varit härligt vårvinter-vädet och vi har vart lediga så det har blitt korvgrillning i Krånge. Mysigt!




Dags för lov

Idag var sista dagen på min praktik så läraren var där och gjorde slutbedömningen. Det gick superbra! Synd att man bara kan få IG eller G, annars hade jag haft ett MVG tror jag ;) Fick bara höra en massa positiva saker som; bra på att ta egna initiativ, pålitlig, slutför uppgifter hon blivit tilldelad på egen hand, bra kontakt med barnen och smittar av sig till barngruppen med sitt lugn :)
Jag klart min dokumentationsuppgift idag också, den blev verkligen bra! Sånt vill jag göra mer av...alltså inte som skoluppgift utan på riktigt!

Nu är det sportlov som gäller, fast jag kanske kommer att jobba något också.Sen har vi ju en hel del uppgifter att göra också, känner mig dock ganska klar med det mesta men det måste skrivas ut på datorn bara.

Igår kikade jag på bokrean. Hittade 3 böcker - Pamela Andersons "Star", Marguerite Van Geldermalsens "Gift med en beduin" och en bok om Islam.

Här finns de förrestent lite intressanta radioprogram att lyssna på, bla om en kurdisk kille som är homosexuell och om en svensk tjej som är gift med en egyptisk kille m.m

Personligt - Om relationer


Jozzy was here

Nu har systeryster åkt hem. Känns lite tråkigt faktiskt! Det var trevligt att ha lite folk här!

I torsdags mötte jag upp dem på busstationen kl 16, sen köpte vi kinamat på Blå kiosken och åkte hem. Spelade lite mario kart och så kikade jag och syrran på "Patrik 1,5" medans Ruud datade lite..hans svenska kunskaper är ju inte så bra än, så det blidde lite trist för honom med en svensk film.

På fredagen åkte vi ut till Birsta och arbetade av alla affärerna från Media markt och ner. När det skulle shoppas inne i Birsta city huset så lämnade vi av Ruud och Björn på internetcafeet där. Lugnast så ;)
Jag köpte mig ett par nya baggy jeans. Perfekt eftersom det var 100 kr rabatt och sen en skjorta och så fick jag äntligen tag på vägglampan på ikea, som jag väntat på i över 1 månad, sen slog jag till på hallmöbeln på Boom också...och den gjorde sig verkligen bra här hemma!!!! :) Johanna kom inte hem tomhänt heller! :) Dock var hon liiite grinig där på slutet :P

Sen åkte vi hem och lagade middagen. Älgstek med klyftpotatis, pepparsås, bearnaisesås, vitlöksbröd, halloumiost och sallad. Det blev väldigt gott! Efterrätten som bestod av vaniljglass och varma hjortron, var inte sämre den.
Blev lite film sen också - The wrestler och den var bra!

På lördagen gjorde vi iordning mackor och varm nyponsoppa och åkte iväg till stugan i Krånge. Tänkte att Svea skulle få springa av sig lite. Naturligtvis så glömde vi nyckeln till stugan men det gick bra i alla fall. Vi gjorde upp en eld och satt där runt eldstaden. Det var jättemycket snö och Svea hade hur kul som helst!
Sen for vi hem och bytte om och drog ner på stan. Köpte krympslang till min vattenpipa som gått sönder, så nu funkar den igen :) Sen blidde det lite annat smått och gott också. Johanna köpte skitsnygga better bodies byxor på Budo fitness och såna vill jag också ha!!! :)

På kvällen vankades det fest. Tom droppade in först, sen kom även Ekke, lappen och Diana och efter det Matte, Jessica, Danne, Desiree och Moberg. Vi hade det väldigt trevligt. Runt 12-snåret åkte vi ner på Aveny och det var då fiaskot började. Kleerup skulle ju spela så det var dyrare än vanligt att komma in...sen var det jättelite folk där och sen så blev det strömavbrott på hela stället precis när han skulle upp på scenen...så då fanns det inte mycket mer att göra än att sitta nere i rockbaren. När vi väl hade löst ut våra jackor och skulle gå hem så kommen strömmen tillbaka och musiken satte igång men då hade ju så mkt folk redan dragit så då var det ingen ide att stanna.
Så det var lite tråkigt att det hände just den här helgen när vi hade besök. Aveny brukar ju va bästa stället annars!

Igår var det bakisdag...slappade framför tv`n och kikade på "Biggest loser", Survivor och Where the fuck is Santa. Sen köpte vi pizza ifrån Sussis kök och matsalar eller vad det nu heter och det ska ALDRIG göras om! Vilken vidrig pizza!!!!!! Ingens pizza smakade nåt överhuvudtaget och det bara droppade fett från den...bläää! Svea gillade den i alla fall!
Roade oss med lite Mario kart, wii sports och Bully också!

Jaa det var den helgen det.....


Nya lilla söta hallbänken och min bambudekoration :)





Svettlök

Jag borde nog gå och sova lite middag känner jag. Konstigt, med tanke på att jag vaknade 10:30 idag. Det är väl den vanliga söndagsångesten som slagit till. Söndagar är alltid lite deprimerande.
Den kommande veckan blir dock lite kortare än vanligt för jag har tagit ledigt på fredag eftersom syster och hennes holländare kommer. Vill ju kunna umgås med dem då! Var ju 2 år sen hon var här sist och honom har jag aldrig ens träffat! Har planerat att vi ska ha en äkta norrländsk middag på fredag, bestående av älgstek + lite internationella inslag som halloumi ost och vitlöksbröd :D och sedan glass med varma hjortron.

Helgen har varit lugn och skön. Det har varit så härligt att bara slappa. Igår var vi i Birsta och sökte efter hallmöbel + en vägglampa. Vägglampan hade dock inte kommit in än och hallmöbeln kräver noggrann igenomtänkning eftersom att den är så dyr. Men det är verkligen svårt att hitta en snygg hallmöbel. Kravet är att den inte ska va för hög så den täcker bambun och den ska gå och sitta på och den ska gå att använda till förvaring på något sätt.
Finns 3 stycken på Boom som stämmer bra in på de kriterierna :)
På kvällen var vi ute och käkade på Tandoori house. Blev "Mixed thali" för mig, men det var inte sådär jättegott tyvärr. För lite sås..och så har jag ju lite höga krav eftersom den senaste mixed thalin jag åt på Taj Mahal i Marmaris var så jäkla god!!! :) Men det var i alla fall mysigt att äta ute med älsklingen fastän han lyckades kläcka ur sig en kommentar som nog kan hamna rätt högt upp på listan över "SakerManInteBörSägaPåEnMysigAllaHjärtansDagsDejtMedTjejen" :P
På vägen hem solade vi lite för att värma upp oss!

Idag är det bara plugg som gäller + sy lite hår. Nu ångrar jag nästan att jag inte lät Nina fixa det som vanligt :P fast jag har ju 2 kvällar till på mig sen också. Björn ska på middag hos sina föräldrar, blir tydligen palt och hemmagjorda semlor. Jag känner att jag inte riktigt har tid så jag får hitta på nåt eget till middag.

Sorg

Idag tänker jag lite extra på min kära vän Tom. Hans pappa har gått bort och jag är jätteledsen för hans skull. Jag har aldrig träffat hans pappa eftersom han bodde i Kroatien. Fast det känns ändå på nåt sätt som om man skulle känna honom eftersom att man hört Tom berätta så mycket under de 12 åren vi kännt varandra. :(

Annars har jag väl inte så mycket att säga. Praktiken går bra och imorgon kommer min lärare på besök. Känns lite smånervöst på något sätt, men det går nog bra.

Nytt bord

Nu har vi varit utan köksbord och stolar i några dagar och de tär lite småjobbigt faktiskt. Men på onsdag eller torsdag får vi vårt nya bord i alla fall. Vi gjorde ett jättebra fynd på Mio idag. Bordet + 4 stolar kostade till ordinare pris 8500 kr men nu fick vi hela kitet för 4250 kr! Till det fick vi 4 snygga stolsdynor av Björns mor & far också.
Kommer nog att bli riktigt bra det där! :) Ser ju lite simpelt ut på bilden kanske, men det e stabila grejer i alla fall ;D




Tristess

Usch, jag känner mig lite sådär deppig nu. Som att det mesta är skit! Men så är väl livet ibland har jag märkt........

Himla skönt att det är helg bara. Jag var så himla trött efter veckans praktik. Det är fan värre än att jobba.

Igår slutade jag tidigt så jag försökte sova lite på eftermiddan men det gick inge bra. Sen på kvällen kikade jag på film - "Maria Larssons eviga ögonblick". Den var sådär. Får väl 3,5 + av 5 kanske.

Idag åkte vi till Birsta, men det sög. Köpte bara synålar, ett par vara ullsockor på outletbutiken och ett badskum som luktar kanel och vanlij.
Sen hämtade vi paketet med Mario kart spelet och så spelade jag lite. Var ganska grym måste jag säga! Snart e det dags att börja använda manuell sladd istället för automatisk :)

Mja mja och sen då..och sen då. Sen läste jag de tråkiga papprena om sekretess och arbetsmiljö, måste göra frågor till dem imorgon.....å nu på kvällningen så köpte vi Jonas två ek malm sängbord...det var väl allt typ.

Nu ska jag gå och dö...eller spela Mario kart.... ;)

Mammas söta kisse Rasmus har visst tänkte posta iväg sig själv :)






Praktiken

Bara två dagar kvar nu, sen är det helg! Slutar dessutom tidigt båda dagarna..härligt! Fast då börjar jag ju tidigt också, kl 07:15...men det är ju bättre det för jag e nog lika trött varesig jag stiger upp kl 6 eller kl 7:30.
Praktiken går bra hittills. Jag är nöjd med stället. Trevlig personal och snälla barn :) och vilka lokaler de har sen, detta liknar ingen fsk jag varit på tidigare..ateljè och byggrum och insyn och spelgar överallt..Reggio emilia inspirerat delux :D
Men jag tycker det är svårt att känna någon skillnad mellan att vara där och jobba som vikarie och att vara på praktik..meningen nu är väl att man mer är där för att observera, men det känns ju konstigt att inte hugga i där det behövs... :/ så känslan av att jobba gratis kvarstår..men på det stora hela är jag nöjd, kommer att ha massor med bra ideèr att ta med mig tror jag.

Vi har fått sålt vårt köksbord och stolar nu också. Känns lite surt att göra sig av med det när det bara var några månader sen vi köpte det men vad ska man göra när det inte får plats. Vi får dessutom mer pengar för det än vad vi köpte det för så det var ju ingen dålig affär ;) Har sett ut ett nytt lite mindre bord och stolar som vi ska köpa på lördag. 140 cm istället för 160...de där 20 centimetrarna är nog precis vad som behövs.

På fredag ska Björn jobba dubbelskift så han kommer inte hem förrän 00:30 eller nåt så då hoppas jag att Mario kart som vi beställde har kommit..jag har verkligen abstines att spela det nu!!!! :)

Nu ska jag se ett avsnitt av "Paris Hiltons - my new bff", det är ganska underhållande...sen blire sängen!

Ofrivillig volontär

Besiktningen av lägenheten i måndags gick jättebra. Känns som om vi hade överstädat med tanke på det lilla han kollade lägenheten. Han frågade inte ens efter köksdörren, som av nån anledning har ett hål i sig så den stod i källarn :) och han sa inte heller nåt om att det var 3 brickor utkvitterade fast jag bara hade 2 att lämna tillbaka. Minnena på väggen från Sveas barndom verkade han inte ens se! Skönt att ha det överstökat! :)

I veckan har jag varit lite i skolan och sen jobbat lite också. Känns så himla trist att jag inte kan jobba så mycket nu. Man kan ju inte skolka alltför ofta ;) Imorgon börjar ju praktiken och det känns väl sisådär...jobba gratis i 4 veckor...typ. Har pratat med min mentor om jag kanske bara behöver göra 2 veckors praktik eftersom jag jobbat så mycket + haft 6 veckors praktik förut, men eftersom att den här utbildningen är ny så hade hon inget bra svar på det utan vi får se efter 2 veckor helt enkelt...
Vore jäkligt skönt att bara behöva va där 2 veckor, hur bra och kul det än kommer att bli så jobbar jag hellre och får in lite pengar...vilket jag verkligen behöver också, efter att ha fått årsbeskedet från CSN...Trodde inte man behövde betala tillbaka medans man har studiemedel?! Men tydligen så..... :/

Jag kan inte påstå att det hänt så mycket kul i livet den senaste tiden, det har mest varit att fixa i lägenheten när man varit ledig. I fredags var vi dock hos Björns föräldrar och firade hans brorsa som fyllde år. Så det blidde god middag och tårta. Sen igår så var vi i Krånge i förmiddags, så Svea fick springa av sig. Det var jättemycket snö och ganska så kallt.
På eftermiddan tapetserade vi det sista rummet. Det blev riktigt fint. Klar förbättring från innan när det fått sig en liten färgklick :)

Jag fick hissgardinerna jag beställt till köket i veckan men det var bara skit. För tunnt tyg och obegriplig beskrivning, så de åkte i soporna. Nu får jag ha panelisar ett tag tills jag kommit på nån bättre lösning.

Några bilder:



Sovrummet: Zebrakudden ska nog Svea få för den matchar inte och hon älskar den.



Köket: Behövs påfyllning i vinhyllan



Svea i sitt rum och i sin alldeles egna säng :)


RSS 2.0