Mini road-trip

Idag har det varit finväder. Drygt 20 grader. Jag och Björn och Svea åkte på en mini roadtrip via Hassela till Hudik. Tycker det är så fint att åka Hassela - Bergsjö vägen dit. Vi stannade vid en sjö i Älgered som mest troligt heter just Älgeredssjön. Där åt vi vår picknick som bestod av grillade revbensspjäll, potatissallad, små baguetter, philadelpiaost och god kaka :) Det var jättejättemysigt att sitta där på stranden i solskenet och Svea hade jättekul, härjade runt i vattnet och överallt.
image34

image35


I Hudik gick vi på stan en sväng och fyndade lite på JC. De har ju halva priset på ALLT just nu. Blev en sååå söt klänning från Koola Anna för min del. Den är vit med ett rosa hjärta på ena fickan!!! Sen köpte jag en randig kortärmad skjorta också. Vi åt en bananasplit var på ett cafe och sen åkte vi hemåt längst kustvägen...fint var det!

Nu känner jag mig förkyld och trött! :(

Pilgrim

E min plutt världens gulligaste eller vad?! I förrgår väntade en överraskning på mig här hemma. Jag fick söka rätt på den själv och de visade sig vara en jättesnygg klocka från Pilgrim (se bilden). Glad jag blev! :)
image33

Jobbveckan är över och det känns jätteskönt!!! Ledig fredag är aldrig fel! Björn är också ledig så om det blir lika fint väder som idag så ska vi kanske åka på en liten roadtrip åt Hudik-håller eller så bara ligga och sola på deras altan. Vad helgen i övrigt kommer att bjuda på vet jag inte. Vill allra helst bara mysa med älskligen eftersom att vi knappt har setts sen i söndags.

Igår natt drabbades jag av läskig sömnparalys igen. Det händer mig då och då...nån gång per år och första gången jag minns att det hänt var när jag var 17-18 år kanske. Ingen har fattat när jag försökt förklara men så hittade jag namnet på tillståndet på nätet...och det känns bra att veta att det inte är nåt farligt, för man får verkligen paniknär det händer.
Här nedan följer en liten beskrivning av sömnparalys:

Det är när man förefaller vakna men ändå är helt oförmögen att röra sig. Detta är det mest häpnadsväckande av alla drömtillstånd, den inträffar på randen till vakenhet men man är fortfarande i REM-sömn,detta kan vara oerhört skrämmande. Ofelbart tror man att man är klarvaken,man har fullt lång och korttidsminne, vet vem man är, och i drömmen är allt i sovrummet en exakt levande kopia av den verkliga omgivningen. Det är lätt att drabbas av panik. Man kämpar och försöker vakna. Man försöker gå upp, man försöker frambringa höga ljud, man försöker ropa och ta på den personen som eventuellt ligger bredvid för att påkalla uppmärksamhet. Men det går inte p.g.a. förlamningen. Man tror att man lyckats, men personen bredvid märker ingenting.

Bra helg

Helgen är nästan slut. Jobb imorgon. Ångest! Den här veckan jobbar Björn eftermiddag så då kommer vi inte att ses nästan nåt fram tills på fredag, för när jag slutar så börjar ju han.

I fredags på vår dag så var vi på "Tusen och en natt" och åt mat. Jag tog en Beyti kebab som är

lammfärsspett rullade i grillat tunnbröd, som toppats med tomatsås + bulgur och yoghurt. Suuuupergott! Ingenting går upp emot Turkisk mat!! :) Sen var vi och såg på Indiana Jones. Den var inge bra alls, mest bara töntig. Tyvärr!!

Igår var vi på hundutställningen och kikade. Såg massor med grandisar! De var såååå fina. Sen var det en hel del andra fina vovvar också, dogo argentino, mastiffer osv.
Sen drog vi till Ikea och åt lunch, köttbullar och potatis :) Inhandlade en rullgardin till sovrummet + 2 st skärbrädor också.

Sen blidde det lite minigolf i Skönsberg. Vädret var fiiint, så det var jättemysigt trots att jag förlorade stort. Framåt kvällen kom Anna förbi med Loke och vi tog med honom och Svea på kalhygget en sväng. Svea blev överlycklig över att ha en lekpolare! Sen grillade vi med Erik och sen kom Lappen och Tom och hans tjej och så kollade vi på Eurovision och drack lite vin och sånt. Sen blidde det krogen. Det var väl helt okej!

Idag sov vi läääänge, till kl 12. Lite tråkigt att sova bort nästan hela dagen när det varit så härligt väder, över 20 grader i skuggan. Men runt 14-snåret så åkte vi i alla fall till Björns föräldrar så han kunde uppvakta mammsen lite. Vi fikade på deras altan och så gick vi en sväng med hundarna nere vid älven.
På hemvägen svängde vi förbi Birsta och köpte blommor till balkonglådorna, så nu är de planterade och klara :)

Bilder på Björns hus + gård och Svea i hundgården som hon inte alls gillar att vara i.


image29

image30

image31

image32


6 månader

Idag har jag och plutt varit tillsammans i 6 månader. Inte dåligt! Vi ska gå ut och äta middag nånstans (på nån av de turkiska restaurangerna om jag får välja) ;) och sen ska vi på bio och se nya Indiana Jones filmen. Kulkul!

Imorgon kommer min brorsas tjej Anna hit med en kompis och 3 hundar. De ska på hundutställning här i stan på söndag så de ska sova över hos oss. Svea lär bli jätteglad! :) Vi tänkte gå på hundutställningen imorrn och kolla Grandisarna, de är det enda jag är intresserad av.. eller ja, det är ju alltid kul med hundar iofs..och katter också :)
Blir väl lite eurovisions kollande imorrn kväll. Turkiet gick ju vidare så då har man nåt att hålla på! :)

Har förresten varit ledig idag. Skönt! Började med lite morron-spinning och sen har jag tvättat och städat och så har jag och Svea varit en prommis på kalhygget. Det är riktigt fint väder ute nu också, hoppas det håller i sig hela helgen!

Under veckan som gått har det inte hänt nåt särskilt. Har bara jobbat och gått lite prommisar. Bl.a i Smackgrundet...det var fint, där blir det nog nåt dopp i sommar. Sen gick vi uppför slalombacken i Sidsjön också. Lite småjobbigt men värt det eftersom att det är så fina stigar däruppe! :)

Lite bilder:
De 2 första från Smackgrundet. Svea var så rädd att gå över hängbroarna där :)
Den 3e är från idag då vi gick på kalhygget.

image26

image27

image28

Längtar bort ibland

Jag är hungrig som en varg. Sitter och väntar på att Björn ska avsluta sitt Wow-spelande så vi kan grilla lite kycklingspett. Mums!

I fredags var jag ute och shoppade lite. Blev ett par Baggy knickers från Vero moda och så fick jag en jättesöt vit top med röda prickar av snälla Björn :) Sen var vi på middag hos hans föräldrar. Grillat älgkött och nån hemmagjord potatissallad blev det. Väldigt gott!
Vi skulle ju få Svea och deras hund Tuva att vänja sig vid varann också. Så vi tog dem på prommis och försökte hålla dem på behörigt avstånd från varann eftersom att Tuva är arg på andra tikar och kan bita, men så slet Svea sönder sitt halsband (inte det nya fina) och började hoppa runt Tuva....det var lite läskigt där ett tag men som tur var så hände inget.

Lördagen var bara en segis-dag. Städade lite. Började se på en film. "Darjeeling limited" men den var så kass så vi stängde av dem. Såg klart på "An american crime" istället. Den var bättre..hemsk historia som är sann dock.

Idag har vi varit i Krånge och fikat lite och gått på prommis. Vädret var ganska okej så det var skönt.....

För att tala om nåt helt annat så längtar jag tillbaka till Turkiet ganska mycket. Känns lite konstigt att man inte ska spendera hela sommaren där. Vid den här tiden så brukar det ju närma sig avfärd. Jag får lite ångest av svensk sommar, vet inte varför. Känns som att man får sån panik att ta vara på de få soliga varma dagarna som finns och här i Sundsvall känns det extra svårt eftersom att man inte har nära till nån strand eller så..om man inte har tillgång till bil dvs. Ja sen är det väl andra grejer också som gör att jag inte riktigt gillar sommaren här. Visst är det fint och så men jag längtar nästan redan till hösten.....
Fast kommer ju att få mig en liten Turkietdos i sommar ändå....tur det :)

Nytt halsband

Var för lat för att gå på spinning idag så jag tog en liten prommis med Svea runt hooden och sen kikade vi in hos Jonas en sväng. Se så fin Svea blev i sitt nya 1200 kronors halsband (köpt på REA för 340 kr). Fick det med posten igår så idag hade hon på sig det för första gången. Jag tycker det passar henne perfekt! :)

Björn jobbar kväll så jag har det lite långtråkigt. Ska väl se på ett avsnitt av "The bachelor" tror jag. Kanske till och med kan hålla mig vaken tills han kommer hem för imorrn börjar jag inte jobba förrän kl 11. Skönt!


image25


Sommarvärme

Helgen har varit varm och skön. Drygt 20 grader. I fredags grillade vi ute på gården med Patrik och Linda och Gabbi sen var det tvättdags.
Igår var vi ute i Birsta (som vanligt). Björn funderar på att köpa ett Nintendo wii. Det låter som en ganska bra idè tycker jag. Wii fit verkar så kul :) Det blev inga större inköp i alla fall. Bara ett par gråa leggings från Esprit för min del. Sen hade vi tänkt åka och grilla hos Jocke men vi blev så sena så vi bestämde oss för att grilla hemma istället. Det blev jättegott! Hade lite beslutsångest om vi skulle gå ner till Ekke på hans fest också men det blev inte så. Vi kan ju inte festa varje helg! :) Istället så kikade vi på "Stardust". Den var faktiskt riktigt bra. Jag e lite anti mot sånna där overkliga filmer.
Idag sov vi ganska länge sen tog vi en promenix med Svea upp på Norra berget. Hade med oss sallad, baguette och cola. Så satt vi där på en klippa i solskenet och hade det mysigt :) När vi var påväg tillbaka ner så träffade vi på Jonas och Helena som just hade kommit dit :)
Ikväll har vi ätit tacos och kollat på en värdelös film. Var tvungen att se den eftersom att den utspelades i Luleå. "Järnets änglar" heter den och handlar om 3 kvinnor som jobbar på SSAB och har ett band ihop...haha...ja ni hör ju, det låter inte så värst spännande va.....

Några foton från Norra berget idag

image23

image24

Stockholm

Vi har haft det jättemysigt i Stockholm. Lägenheten låg på Östermalm så det var perfekt gångavstånd till allt. På onsdan gick vi på stan en sväng och jag fyndade en massa grejer. Köpte ett par jeans, 2 toppar och 3 par strumpor på Top Shop. En rutig blus/skjorta, två bälten och en svart bikinitopp på Hm. Fick allt det där för 933 kr!!!!! Vi käkade mongolian bbq till middag. Det var rätt gott fast jag inte är så mycket för mat som är åt kinahållet.

På torsdan var vi ute på Djurgården hela dagen. Gick på skansen och sen på Gröna Lund. På kvällen åt vi middag på en Turkisk restaurang på Sveavägen. Jag åt Iskender och det var ok, inte lika gott som på turkrestaurangerna här i stan men mycket billigare i alla fall :) På fredagen gick vi på stan hela dagen och så åt vi lunch på Hatam.
http://www.hatam.se/ . Det är en persisk restaurang som jag ätit på förut när jag varit i Sthlm och det var såååå underbart gott. Åt min favoriträtt Ghormeh sabzi som är en lammgryta med koriander, purjolök, bockhornsklöver och kidneybönor med saffransris.
Det var en affär som jag absolut ville till - Urban outfitters på biblioteksgatan. Det är nog min nya favvoaffär...fanns såååå mycket grejer man skulle vilja ha :) De har både kläder och inredningsprylar m.m. Köpte dock inget, för det jag var ute efter fanns inte.
Shoppade dock en del saker på andra affärer. En svart vårjacka och 2 st koftor på rea + ett viol-shampoo på Lush.

Köplustan satt i när vi kom hem också, så igår var vi ute i Birsta en sväng. Jag är galen i hårprodukter så jag kunde ju inte hålla mig när det var rea på Trudes frisörer. Köpte ett balsam, silikondroppar och en inpackning. Allt det gick på 298 kr, i normala fall hade det kostat över 600 kr så det var ju riktiga fynd :) Köpte ett par vita ballerinaskor också. Björn betalade hälften :) Sen åkte vi hem till hans föräldrar och fikade lite på gården.

Igårkväll hade vi fest hos oss. Ekke, Jonas, Helena, Marie. Johan. Rickard, hans tjej, Patrik och en kompis till han från Piteå kom. Sen åkte vi ner på Aveny. Det var riktigt roligt faktiskt. Mindre roligt idag bara! :)

Lite bilder från Skansen
image20

image21

image22

RSS 2.0