Gay-party

Dags att uppdatera lite om de senaste dagarna antar jag.

I fredags blidde det så att det blidde fest. Lurade med Ekke också. Vi fick skjuts av Amirs mamma till en kille i Skönsmon. 2 brudar var redan där när vi kom och sen dök Leif och hans pojkvän upp också och sen ytterligare en tjej och så Johan också. Vid 23-tiden åkte vi ner på Oscar och gick på Open mind! Det var rätt okej! Jocke var redan där och lappen kom och joinade också,

På lördagen var vi allmänt sega. Tog oss inte ut förrän efter 15 nångång. Då blidde det Ikea och meningen var att jag skulle shoppa på rean, men jag orkade inte köpa någonting :P Eller jo, ett nytt vardagsrumsbord fick vi oss i alla fall för vårat gamla har ju brännmärke från vattenpipe-kolen. Sånt här bord blev det i alla fall, tyckte det var lite fint med blommönstret...annars är nog träbord favoriten...helst ska det vara i ek.


Sen så käkade vi middag på Ikea också för vi kände att vi inte skulle orka laga nåt. Så det blev 2 portioner köttbullar för 49 kr. Det var ju halva priset på alla varmrätterna :)

Igår hade jag fått tillbaka min shoppinglusta och vi cyklade in till stan. Köpte ett par vita Merrell sandaler, en kofta och lite solkrämer och smink och grejer som ska med till Turkiet. På kvällen åkte vi ut till stugan i Krånge och grillade lite sen åkte vi ut med båten en sväng och Svea blev så ledsen att hon inte fick följa så hon simmade efter. Först plaskade hon på rejält men sen fick hon till tekniken lite bättre :)

Vi har bestämt oss för att göra en "fuling" till helgen och fly staden när det är gatufesten. Att gå in 3 dagar kostar över 700 spänn och en dag kostar 360 kr. Sällan att det är värt så mycket pengar. Det brukar bara bli ångest sen på måndagen när man börjar räkna ut hur mycket pengar man spenderat. Dessutom är det nga bra artister och dessutom så brukar jag lyckas missa alla. Vi har hyrt en SCA lägenhet i Åre istället. Det kostar bara 215 kr/dygn så det känns som det är mer värt pengarna :)

Turkietresan börjar närma sig nu också. Exakt 3 veckor kvar!!! Har bokat hotellet som vi ska bo på de 2 första nätterna i Istanbul. Det blir ett 3-stjärnigt ett som ligger i Sirkeci..bästa läget efter Taksim anser jag. Sen så har jag bokat det vi ska bo på i Marmaris också, det blir ett lägenhetshotell vid Amfiteatern som jag & Tom & Jonas bodde på förra året. Mycket fint och prisvärt. Har kollat upp en massa hotell och hostels och pensionat i Kas också och det lutar mot att vi ska bo på Ali Baba lägenhetshotell där jag bott 3 ggr tidigare. Sen är det bara kvar att fixa de 3 sista nätterna i Istanbul och det har jag också på G :) Totalt kommer våra hotellkostnader att gå på ungefär 2500-3000 kr var för 18 nätter!!!!! och flyget gick ju på 1750 kr/person tur och retur så det blir verkligen en billig resa!!! :)

Midsommar i Luleå

Hemma igen från mini-semestern i Luleå. Känns rätt trist måste jag säga. Luleå känns fortfarande som hemma trots att jag inte bott där på flera år. Luleå är så vackert på sommaren med allt vatten runt stan, det känns verkligen att det är en kuststad..det kan man inte säga om Sundsvall tyvärr :/ Men det finns också någon sorts "hüzün" över Luleå. Hüzün betyder vemod eller melankoli på Turkiska och är något som Orhan Pamuk skriver mycket om i sin bok "Istanbul". Det vilar ett vemod över Istanbul och jag känner lika för Luleå, men bara vintertid......

I alla fall så kom vi upp i torsdagskväll. Hämtade upp syster i Piteå först sen for vi hem. Gick en långprommis med Svea på kvällen. Gick förbi kyrkogården och vattnade blommorna på morfars grav. På midsommarafton var ju inte vädret det bästa tyvärr. Hälsade på mommi först sen for vi ut på Brändön och kollade midsommarfirandet där och efter det kollade vi in midsommarfirandet på Gültzauudden också. Efter middagen åkte vi med syrran och kollade in tivolit på Örnnäset..dött var det :P Sen hälsade vi på pappa och sen åkte vi hem och kollade fotboll! Spännade var det, och Turkiet vann tillslut!! :)

På lördan åkte jag och Björn och Johanna till Storforsen. Åt buffé-lunch på hotellet där. Mycket gott! Sen på hemvägen stannade vi en sväng i Rosfors-bruk också. På kvällen fiskade vi lite i älven. Men det blidde inge fisk alls.

På söndan åkte vi till storheden med mommi. Shoppade lite smått och gott, sen gick vi på stan också. Jag fick tag i ett par vita lacoste-ballerina som var på halva priset. På kvällen åkte vi ut till lulviken och niporna vid Arcus. Svea fick simma lite.

På måndagmorgon åkte vi söderut, mot Björns mormor och morfar som bor i Ullbergsträsk. Det ligger vid Jörn någonstans. Alla hans kusiner från Luleå var också där. Vi åt lunch och sen begav vi oss till en å för att fiska och där nappade det massor, drog upp abborre efter abborre. De var ju inte världens största, men kul när det nappar i alla fall. Vi fick 2-3 stycken som var lite större, uppemot 700 gram kanske. Jag fick en liten bebis-gädda också men den släppte vi tillbaka. Hade en större gädda på G också men den kom undan. Jag hade varken nån riktig regnjacka eller gummistövlar så jag frös rejält när vi sedan vid 17:30-tiden begav oss hem igen. Vi sa hejdå till mormorn och morfarn och begav oss mot Boliden till Björns farmor. Vi fick en god middag och sen satte vi oss i bastun och värmde upp oss...sen blidde det lite tv och en massa godis, glass, chips och fika :)
Sen igår mitt på dagen så begav vi oss hem mot Sunsvall igen.

Jag har semester nu och det känns lite småtrist eftersom att ingen annan är ledig än. Jag och Svea har gått en morgon-prommis uppför elljusspåret och sen runt sidsjön, det tog väl 1 ½ timme ungefär och nu tvättar jag....Ikväll blir det ju i alla fall fotboll!! HEJA TURKIET!!! :)


Storforsen


Svea hälsar på kossor


Svea och kossorna igen


Svea simmar


Storforsen



Film när Svea simmar:

Badbruden Svea

I lördags fyllde min älskling år. Jag bakade en fin? tårta...ja god var den i alla fall :) Han fick ett par sandaler och en Fred Perry zip tröja av mig.
I övrigt har det inte hänt så mycket i helgen. I fredags var vi bara och käkade på biteline, jag bröt mitt strips-förbud som jag hållit i mer än 2 mån :( Igår var vi på stan lite på dagen, jag gjorde nåt litet fynd. Sen kikade vi på fotbollen och sen hände det inte så mycket mer.
Idag var vi hos Björns föräldrar så de kunde fira honom. Åt middag där och sen tårta. Vi gick med Svea vid Lögdö-sjön också och guess what?!!! SVEA SIMMADE!!! Flera gånger dessutom. Kastade ut pinnar och hon simmade ut och hämtade dem! Det har aldrig hänt förut, fröken Svea brukar bara gå så långt ut som hon bottnar och hamnar en pinne längre ut än det så har hon aldrig hämtat dem...Å jag kände mig som en stolt mamma...min duttiga lille vovve :P haha...

Vi har bokat vår resa nu också. Äntligen. Men det lönade sig att vänta också för vi fick ett väldigt bra pris. Tur och retur för 2 personer -3500 kr. Då är det direktflyg till Istanbul från Sthlm med Norweigan. Nåt lågprisbolat. Hemresan åker vi med Air baltic och då får man byta plan i Riga. Den 22a juli åker vi. Har planerat lite grann hur resan ska gå till också, början i alla fall. Först ska vi vara 2 nätter i Istanbul och sen ska vi ta nattbussen ner till Marmaris och stanna där 5 nätter och sen blir det Kas och sen får vi se. Sista helgen ska avnjutas i Istanbul också, så att jag får ta med Björn till Reina på fredagskvällen :)

Nu är det sista veckan jag jobbar också sen blir det semester. Över midsommar blir det en sväng till Luleå. Jag längtar jättemycket. Har ju inte varit hem till Luleå de 2 senaste somrarna, så det ska verkligen bli trevligt. Luleå är fiiiiiiiiint å jag längtar efter mammsen och mommi också :) + johanna...Ante lär man väl inte träffa ändå :/ Å pappa ska jag väl inte glömma heller...

Tårtan

Mygghål

Från torsdag till fredag så sov vi ute i Björns föräldrars lilla stuga i Krånge. Vi laddade upp med kött att grilla, potatissallad, cheesecake, ost & kex och ett mousserade vin vid namn "Chapel Hill Sparkling Chardonnay", som fått mycket bra betyg i Aftonbladet och dessutom bara kostar 58 kr för en flaska.
Det var jävligt mycket mygg där i skogen, så middagen blev lite utav en plåga...fast rätt mysig ändå :P Efter maten så förflyttade vi oss in och åt efterrätten och spelade lite jenga & TP. Svea ville hellre vara ute och grejja på och när hon kom in så såg hon hemsk ut av alla myggbett, hennes långa sladdriga kinder var helt uppsvällda och stenhårda av alla myggbett. Dagen efter såg hon dock helt normal ut.

Vi steg väl upp vid 10 på morgonen nästa dag och åt lite frulle. Det var jättevarmt och skönt så vi tog en promenad längst med grusvägen i skogen och sen när vi kom tbx gick vi ner till bryggan och fiskade lite. Fick dock inget napp. Sen satt vi bara på gården och solade och pratade. Härligt!
Vid 17-tiden packade vi ihop och åkte mot Björns föräldrar för att lämna deras grejer. De satt just och åt middag så vi joinade dem. Blev lite wok på altanen sen tårta. Efter det så utmanade vi dem i TP och vi vann :)
Svea tyckte det var skönt att komma hem och somnade gott på sängen och jag tyckte det var rätt skönt att sova i den egna sängen också måste jag säga :)

Den lilla stugan



Utsikten över indalsälven från stugfönstret



Lite fiske



Svea åker bil


Solsting

Det fina vädret har hållit i sig. Tur man har som är ute hela dagarna på jobbet. Brun blir man :) Den här veckan har varit riktigt jobbig, dels är jag förkyld och sen har ungarna varit helt galna. Överhettade eller nåt kanske?
Idag tog vi ut vattenspridaren så de fick kyla av sig i alla fall, det var populärt.
Ska bli härligt att vara ledig på fredag och imorgon jobbar jag bara några timmar, 9-13:30. Skönt!
Vi ska mest troligt åka ut till stugan i Krånge och sova imorgon eller på fredag. Känns lite läskigt, jag e rädd för att bo mitt i skogen....men vi har ju med oss bästa vakthunden Svea.

Nu ska jag kika på "Frusna män.."

30 grader

Idag har det varit över 30 grader här i Sundsvall. Underbart! Vi åkte till Bergeforsen och tog båten och rodde över till en ö. Där har vi legat och solat hela dagen. Svea var lite skraj att gå i båten först och det var lite ostabilt men sen gick det bra. Väl ute på ön hade hon det hur skönt som helst, sprang runt, badade lite och jagade kanadagäss :) Jag har tagit årets första dopp också. I indalsälven, det var kallt!!!!
Har blitt lite brun, man kan se ränder från bikinin i alla fall :)

Igår var vi till Birsta, as usual. Björn skulle hjälpa sin pappa att välja en ny tv. Efter det gick vi runt själva lite, käkade lunch på ikea och så köpte vi 3 till blommor till balkongen, bla en ampel med en jättefin hängpetunia i mörklila. På kvällen åkte vi till hans föräldrar för de behövde hjälp att fixa tv`n. Vi stannade på middag också, blev grillat ute på altanen. Gottigott!


Bilder från idag:

Jag och Svea badar
image36

Svea på stranden
image37

Svea och Björn i båten
image38

RSS 2.0