Tröttast

Har egentligen inte så mycket att skriva men man måste ju uppdatera ibland. Helgen försvann hur snabbt som helst. Gjorde inte mycket vettigt. Var ut till Birsta en sväng på lördan. Köpte en korg på Granit till Sveas leksaker för presentkortet jag fick i födelsedagspresent. Sen såg vi en hyfsat bra film också. Eller jag tyckte den var helt Ok och Björn gillade den inte särskilt. "Untraceable" hette den i alla fall.
På söndan var Björn och hämtade vårt älgkött hos hans föräldrar, så nu har vi frysen full med köttfärs och fransyska och grytbitar och allt möjligt. Vi behövde inte betala ett öre heller. Väldigt snällt av dem. Bra att ha mat hemma nu när vi måste vara mer ekonomiska och sparaspara.
Just ja, jag fick en jättefin zip hood tröja av Björns pappa också som han köpt till mig i Kanada. En "Dickies" var det till och med! Inte visste jag att han hade så bra smak! :D Inte för att han skulle ha fula kläder själv eller nåt, för det har han inte men visste inte att han hade sån bra koll på vad jag kan tänkas gilla! :D

Annars kan jag väl tillägga att jag är skittrött. Folk är sjuka så det blir till att både börja tidigare och sluta senare än vad jag egentligen ska. Idag var jag och Tom i Birsta och kikade runt lite. Kul att träffa honom lite, det blir ju inte ofta nuförtiden. Jag fick tag i ett jättesnyggt vinställ i ek som ska hängas på väggen. Kommer att sitta fint i köket!!

Nu ska jag sova. Skeda Svea lite i väntan på att Björn kommer hem från jobbet! :)

Sjuk

Måste vara hemma ifrån jobbet idag för jag har ingen röst alls nästan! Åhhhh det är så jävla trist! Vill ju jobba..men får väl försöka va helt tyst idag så kanske rösten är bättre imorgon. Är ju lite förkyld och så också men inte så mycket så jag inte skulle gå till jobbet pga av det.


I fredags bjöd Björn mig på middag på stekhuset, vi åt vitlöksmarinerade oxfilemedaljonger med bacon och champinjoner och till efterrätt tog jag vaniljglass med varma hjortron. Det var verkligen smaskigt! I lördags drog vi ner på stan ganska tidigt och gick runt lite sen var det städning som gällde och på kvällen så käkade vi kinamat från Blå kiosken med Tom. Hans tjej och Johan var också med men de åt inget. Sen började kalasandet lite..med tårta och sånt. Var lite småtrist måste jag tyvärr säga...

Igår på min stora dag så tog vi oss upp runt 11. Mådde förhållandevis bra. Fick ett jättefint halsband av Björn. Fick en present i fredags och en i lördags också! :) Åt lite chips och dip från gårdagen till frukost sen åkte vi till Björns mamma. Hans pappa är i Kanada. Vi tog med oss tårtan som var kvar också, så fikade vi lite me hans mamms och brorsa. De gav mig 2 fina blommor, en passiflora och en plättar i luften. Det var perfekt eftersom att vi ändå tänkt byta ut några av våra fula blommor.





Vi tog med oss några plommon och äpplen från trädgården sen åkte vi till Krånge och grillade lite korv och fiskade. När vi skulle tillbaka till bilen så fick Svea syn på en häst och hon kutade ju dit som en galning, det var omöjligt att få tag i henne. Kan säga som så, att det var tur att hästen hade en vagn bakom sig annars hade risken varit stor att Svea blivit ihjälsparkad. Usch det var riktigt läskigt ändå.
Vi hade tänkt äta mysmiddag igår men när vi kom hem var vi så mätta efter korven så vi hoppade över middagen,  hade det mysigt i soffan till den senaste Irene Huss filmen istället. :)

Jaja nu ska jag lägga mig i sängen igen....

Kallt

Brrrr vad kallt det är. Kan inte elementen börja bli varma snart?! Har just mumsat i mig min goda kycklinggryta. Björn jobbar kväll den här veckan så jag gjorde det enkelt för mig och lagade till en gryta så jag har middagen klar varje dag..lite enformigt kanske, men ack så gott..å säkert inte så onyttigt heller! Den består av:
 
* 1 st fryst kyckling
* 1 st Aubergine (som ska ligga och "svettas" i salt först :P )
* Röda linser
* Buljong
* Soya
* Torkad lime
* Saffran
* Krossad tomat

Mmm...den är så delicious! Kanske min favoriträtt till och med :D

Annars händer det välan inte så mycket här. Jobb och så bara. Igår var jag & Svea och gick en prommis med Ekke runt elljusspåret sen hälsade vi på hos honom och kollade hans nya lgh. Den var jättefint! Inte så nytt inuti dock men jag tyckte den var mysig, och stor balkong var det också. Där vill jag bo och vem vet, jag kanske blir Sallyhillsbo snart jag med. Vi har bokat en massa 3:or där, så vi får väl se! :)

På söndag fyller jag år. Var ett tag sen jag var hemma på min födelsedag ju. Förra året var jag i Istanbul och pappa var där på besök. Då spenderas min dag ute på de stora shoppingcentrena i Levent och sen på kvällen så blidde det lite drinkar på finhotellet där på taksim, som jag helt plötsligt tappat namnet på..å jag orkar inte googla fram det heller :P
För 2 år sen så var jag i Mugla. Då var jag först och fikade med Emelie och Mustafa på F1 och så fick jag en fin topp av dem :) och sen på kvällen var jag på High end med Emelie, där det blev tårta och strawberry daiquiris :)

Min födelsedag - 06



Min födelsedag - 07


Detta år lär det väl inte ske nåt särskilt. Tänkte bjuda de vanliga på lite tårta och sånt sen vankas det väl fest på lördagkväll, om det finns några frivilliga nuförtiden....ser ju allt mörkare och mörkare ut på den fronten...
Tom ska ju i alla fall offra sig för att de e min birthday...schysst! :P

Svampar

Hemmabion åkte tillbaka till affären fort. Jag är inte rätt person att uttala mig om sånt här, men jag tyckte det lät Ok men herrn i huset var ytterst missnöjd. Var ute i Birsta igår och köpte en annan hemmabio, denna gång en Yamaha och ja jag är ju inte döv så jag hör ju att det är en viss klasskillnad mot den andra. Dock är det inte lika snyggt men man kan tydligen inte bara gå efter det när det gäller sånt här :P


På kvällen var vi hemma hos Björns föräldrar och åt middag. Älgkött med rotsaksgratäng. Rätt gott! Vi fick också med oss mattan hem som hans mamma tvättat. Tom gav nämligen bort en finfin persisk matta till mig när han flyttade, för han hade tänkt kasta den annars för att den var lite smutsig! Men prislappen var ju till och med kvar och inte är det väl värt att slänga en sån dyr matta bara för att den var lite (MYCKET) smutsig. Får se om vi ska behålla den eller försöka sälja den. Vi fick också med oss några påsar köttfärs efter första älgstyckningen, så ikväll blir det tacos till middag :)

Idag har vi varit i Krånge och grillat lite korv. Det var lite småkallt men när man satt runt elden så funkade det ju. Svea hade i alla fall kul där med sin fotboll :)
Tog några fina svampbilder där också :P Flugsvampar e ju så fina :)






Hemmabio

Min rygg känns rätt bra nu, så jag började jobba i fredags. Då fick jag träffa söta lilla Bina. Flickan från Kosovo som jag inte sett på ungefär 1 ½ år. Hon kom ihåg att jag gett henne en docka då :) Det var kul att träffa hennes mamma igen också, hon är jättegullig.

Undra vad som hände i helgen då? Tror det var ganska lugnt. Mest hemma-mys och lite stan sen på söndagen tog vi en lååång prommis på 4 h med Svea till Klissberget som ligger här i Nackstaskogarna. Hade med liten matsäck också, och vädret var strålande så det var hur härligt som helst :)

I måndags var vi hos Björns föräldrar och hämtade våra lingon..rensade och klara var de till och med :) Vi skulle ju egentligen ha vart med och plockat lingonen i söndags men min rygg hade nog inte klarat det tyvärr....
Vi har kylen och frysen fylld med godsaker nu, hjortronsylt, å lingon och äpplen från deras trädgård, nu väntar vi bara på den halva älgen som vi ska köpa. Den är skjuten och klar i alla fall och på lördag ska den styckas. Blir bra att få lite påfyllning av köttfärs och grytbitar och grejer, är tomt på den fronten nu.

Idag var vi och köpte en hemmabio. Blev en LG, förhoppningsvis lika bra som fin! Hade missberäkat hur stor plats det skulle ta i bilen när vi åkte hem, så Svea blev tvungen att sitta i mitt knä i framsätet...hehe! Men det gick bra, hon satt fint me rumpan i mitt knä, frambenen på golvet och huvudet på instrumentbrädan :)



Lite action

Bevittnade nyss en häftig biljakt utanför fönstret. En vit bil som flög fram i full fart över gräskullen härutanför och sen 3 polisbilar efter. Den vita bilen stannar vid husen mittemot och killen försöker fly men poliserna får tag i honom inne i portuppgången. Är det inte härligt att bo i Nacksta så säg? Sån här action är vardagsmat! För bara mindre än en vecka sen så var det ju nån snubbe som sprang runt med en kniv och hotade att döda några ungdomar här mittemot.
Undra just vad biljaktskillen hade gjort bara, får väl läsa det i ST imorgon kanske.... :)

Ryggskott?

Det går väldigt lång tid mellan inläggen ibland. Får väl göra en kort resumé av det som kan vara värt att nämna kanske.
Förra veckan bestod av jobb på en förskola som jag inte jobbat på tidigare. Den ligger om möjligt ännu närmare än den gamla, dvs bara kanske 150 meter från hemmet, så det är ju hur perfekt som helst. Trivdes bra. Tanten jag jobbade med surrade på så mycket så jag glömde att gå hem i tid...hon hade mycket att berätta, tex så hade hon blivit våldtagen av djävulen i sömnen?! Ja ni fattar väl att det var intressant :P

Sen så fick jag super städdille efter flyttstädningen i Toms lgh. Så jag har gjort en grundlig rengöring här hemma också. Legat på knä och skurat alla golven med såpa, rengjort ugnen och avfrostat frysen osv. :)
I helgen blev det lite shoppande, bla en jättefin höstkappa från H&m. Kostade bara 298 kr. Kommer att bli snyggt med nån färggrann mössa och halsduk :) Sen köpte jag en ring från pilgrim också och ett franskt manikyr-set. Har äntligen lyckats spara ut mina naglar, så det var kul att göra dem lite fina :)

Ringen jag köpte



I lördagskväll hade vi litet partaj här också. Drack jordgubbsvin och hade det ganska trevligt. De närvarande var Ekke..såklart :), lappen...också såklart nuförtiden, Daniel F och Diana. Det har blivit lite skralt med närvaro på festerna nuförtiden när alla har stadgat sig och föredrar att sitta hemma i soffan med en chipspåse ;) Måste väl erkänna att jag själv inte går ut lika ofta nu heller, men det var premiär för Aveny i lördag så däför var man ju lite sugen...och det var faktiskt himla kul där också.

I söndags så hände nåt trist! Min rygg pajjade. Hade haft lite känning men sen när Svea drog till i kopplet så gjorde det så ont så benen nästan vek sig under mig. Som om nån stack en kniv i en och den smärtan sitter i fortfarande. Det är verkligen skitjobbigt, kan inte göra nåt nästan. Skulle ta på mig kläderna imorse och så gjorde tydligen nån konstig vridning så jag fick så jävla ont så jag ramla ner på golvet och sen kunde jag inte resa mig på några minuter igen...och att sätta sig på toan e inte det lättaste, vissa gånger går det fint, andra får jag stå och trixa och försöka böja mig på nåt sätt, ställa mig me benen i split och luta mig mot tvättstället och liksom sätta mig ner sakta för att det ska funka :P......Usch och fy...har ju inte kunnat jobba igår och idag och att gå ut med Svea funkar knappt heller. Helt plötsligt är det så mycket man vill göra nu också när man inte kan. När man läser på nätet så verkar symtomen stämma in på "Akut ryggskott"eller möjligtvis "diskbråck" (det gör ont ner i skinkan å låret). Får hoppas på ryggskott, det verkar kunna gå över lättare.......


RSS 2.0