Julbord

Le weekend har förflutit bra. Har vart på julklappsjakt och hittade nåt till bror & Anna + till mamma.
Igår bakade vi pepparkakor och sen på kvällen var Marie, Ekke, Tom och Lappen här.
Idag var vi först hem till Björns föräldrar och firade hans mamma och pappa sen for vi allihopa iväg och åt julbord på världshuset Idyllen på Ästön (
http://www.portercafe.se/ ) Det var verkligen jättefint där och maten var god. Jag som är lite konservativ och enkelspårig när det gäller julmat provade på lite olika konstiga strömmingar, korvar och lite hjort och grejer men det var ändå köttbullarna som var godast måste jag säga!

Julbordet

'

Familjen Andersson



S + B = 1 år! :)

Hade ju tänkt att skriva lite om slutet av förra veckan i mitt senaste inlägg men allt raderades och jag orkade inte skriva om det då. Så jag tar väl en kort resumè nu.
Vi jobbade ju med vårt grupparbete hela förra veckan och på fredagen redovisades det och det gick väldigt bra faktiskt, men det kändes ändå väldigt skönt när det var över. Fast nu är vi ju redan igång med nästa arbete, denna gången ett individuellt som ska lämnas in och redovisas på fredag, så man hinner inte njuta av att ha något avklarat allt för länge....
När vi slutade i fredags så gick jag och Marie i alla fall på stan en sväng sen åkte jag hem med Björn när han slutade.

Lagom till middagstid så for vi till Bergeforsen. Köpte pizza från Indiana i Sörberge igen. Måste ju va den bästa pizzerian! Sen blev det bara mys i soffan. På lördan gick vi en skön prommis med Svea längst med älven. Hon fick springa lös hela vägen och tyckte det var jättekul såklart!
På eftermiddan tog vi en sväng förbi Birsta på hemvägen. Jag köpte jeansen på vero moda som jag sett dan innan + lite block och pennor.
På kvällen såg vi klart på "Tropic thunder" som vi börjat på nån vecka tidigare. Den var tyvärr inte sådär jättekul direkt.

Igår den 23:e så hade jag och Björn varit tillsammans i 1 år!! Vi har ju haft stora planer på att resa bort nånstans eller så för att fira det men det passar inte så bra att göra det nu så vi får ta det lite senare.
På dagen var vi på stan en sväng och kikade för Björn skulle hitta nåt till sin pappa som fyller år på imorgon och jag fick jättefina underkläder! :)
På kvällen åt vi supergod middag och kikade på senaste Arn-filmen. Så det var en väldigt mysig dag i alla fall! :)

Känns så himla skönt att måndagen redan är över. På förmiddagen har vi bara suttit och lyssnat på en massa pladder och det var ganska segt, sen på eftermiddagen hade vi skapande verksamhet med lera! Inte så kul tycker jag!!!

På torsdag ska jag och Marie på Club-kväll på Vero moda! Det ska bli kul och förhoppningsvis får man sig en goodie-bag med nå skojiga saker i! :)
Sen på lördagen e det väl inplanerat nån liten tillställning. Jag och Marie har pratat om det i alla fall, sen får vi väl se om nykteristen Ekke och f.d partykillen Jonas m.fl kanske vill infinna sig. Men det blir relativt lugnt för på söndagen ska jag och Björn med hans föräldrar och brorsa på julbord i Tynderö + att hans mammas & pappas födelsedagar ska firas då också, så då får man ju inte vara bakis!

Snart kommer en tjej och ska titta på vår lägenhet så jag måste plocka till lite här nu!

Fina undisarna jag fick :)



Bild från prommisen i lördags




Vackra rosen jag fick


Top dog





Björns föräldrar är i Sthlm så vi har invaderat huset igen. Svea ligger i "sin" fåtölj just nu och kikar på "Top dog" på animal planet. Hon verkar tycka det är väldigt intressant! :) Min sötvovve!

Dirty dancing

Är ledig idag. Det var ganska skönt att sova ut till 8:30 måste jag säga. Har både jobbat och varit i skolan den här veckan och imorgon är det redovisning av vårt grupparbete som gäller. Det känns inte så nervöst som det brukar göra faktiskt, men det kanske hinner ändras tills imorrn ;)

Tog mig iväg till Helex idag. Det var år och dar sen sist känns det som. Vet inte varför jag blitt så lat med det, för det är ju faktiskt riktigt kul när man kommer iväg. Särskilt activio-spinningen och pumpen. Kanske blir lättare att ta sig iväg sen när man bor i Sallyhill, då blir det ju mycket närmare. Kanske borde byta till  "friskis & svettis" också för då blir det riktigt nära...men jag har fått för mig att det inte när nå bra där...har iofs bara varit på nån cirkelgympa på friskis för en sisådär 10 år sen och det kändes jättetöntigt, men nu finns det ju liksom spinning och allt sånt där...
Beror väl lite på om jag får träna gratis genom jobbet efter jul eller inte heller. Får jag inte det så är ju Helex alldeles för dyrt så då blire automatiskt byte!

Tips om en väldans bra platta förresten!!! Frida Hyvönen - Silence is wild . Varje låt är liksom en liten berättelse. Mina favoritlåtar är "Dirty dancing", "Birds" och "Oh Shanghai". Texterna är jättebra och skivan har fått väldigt bra kritik överallt, t.ex http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2198&a=845506

Frida Hyvönen - Dirty dancing (inte bästa kvaliten på den här videon, men man hör ju den braiga texten) :)


Seg lördagkväll

Jag har haft otur med mina senaste filmval. Igårkväll försökte jag mig på att se "Forgetting Sarah Marshall" (Dumpad) men jag var tvungen att snabbspola efter inte ens 1 timme och ikväll såg jag på "Linas kvällsbok" och samma sak hände. Filmerna var ju inte världens sämsta men jag vet inte vad det är, har inte ro till att sitta och se klart en hel film :/

Har istället suttit och knåpat lite på häftet som ska va klart tills på måndag då jag har mentorssamtal. Det handlar om "Gardners begåvningsteorier" och det var lite småkrångligt att svara på alla frågorna måste jag säga.
Tänk om man hade varit på en rolig fest ikväll istället :) Men det är dåligt med sånt nuförtiden, Ekke har ju gått och blivit nykterist säger han. Får se hur länge det håller i sig. Jag hoppas på lite fest nästnästa helg. Kanske en repris på julbordet som vi hade förra året kanske. Det vore trevligt!

Idag var jag på stan en sväng. Lämnade Svea hos sin biologiska husse under tiden. Jag hade ju fått ett jättegulligt egenhändigt gjort presentkort av B som berättigade till 500 kronors shopping på valfri affär så det var jag ju inte sen med att utnyttja :) Hittade en del fina grejer, bla flera jättesnyga korsett-toppar på H&m men det enda som fick följa med mig hem var ett par stövlar..i brunt...är lite osäker på om brunt e bra men nu får det så lov att vara det för det är inget öppet köp eftersom de var på rea. Har ju köpt en sisådär 3 par stövlar som jag lämnat tillbaka sen...har inte hittat några riktigt perfekt än..eller nu kanske jag har det..vi får se.

Ska lägga ut en video som jag har på mina "favoriter" på Youtube varje gång jag skriver hade jag tänkt. Det är en blandad kompott...några vet jag inte ens varför jag satt dem som favorit men men... :P

Bra låt :)


Plugg

Så har det återigen blitt helg då men helgen känns inte lika bra nu som när man jobbade. Då var man liksom bara ledig men nu hänger skolgrejset över en hela tiden. Sover till och med sämre på nätterna för att jag ligger och funderar på uppgifterna som ska göras!

Idag började vi med vårt första grupparbete. Vi blev indelade lite efter hur vi bor och det verkar va ett gäng trevliga tjejer som jag ska jobba med. En känner jag lite sen tidigare eftersom att vi har jobbat på samma ställe. Arbetet ska redovisas genom en lek?! nästa fredag. Jag är egentligen lite emot grupparbeten och redovisningar av olika de slag, jag föredrar vanliga tentor eller kanske individuella skrivuppgifter som man bara lämnar in för jag H A T A R att stå framför en hel klass och snacka eller dylikt. Men lärarna sa i onsdags att det inte kommer att bli en enda tenta utan bara sånt där, så jag har ett hårt år framför mig :P

Imorse så var det jättehalt ute så bussen tog sig inte fram till skolan, utan vi blev stående nere på Haga nånstans och chauffören sa att han inte kunde köra nå längre, så det var bara att traska och det var ju en liiiiiiten bit! Sen var det ju som sagt väldigt halt också. Alla stadsbussarna ställdes tydligen in men sen när jag slutade så hade de som tur var just börjat gå.

Denna helg är jag ensam hemma. Björn ska spela dataspel HELA helgen! Expansionen till WOW har ju kommit så de ska sitta dygnet runt med den där skiten. Fattar inte att de måste vara så extrema. Även om det kommit nya grejer till ett spel så räcker det väl om man spelar nån timme....men icke.
Tom var ju till och med ledig från jobbet idag...kanske inte pga spelet men oj vad lägligt att det var just idag han hade sin lediga dag och spelet kom igår....hmm :P

Bra låt!

 

Back in school

Ajj vilken huvudvärk jag har! Fått för mycket information inpressat i skallen idag kanske. Det känns inte helt lätt att sätta sig vid skolbänken igen men det kommer säkert bli bra. Tur jag har Marie vid min sida! :) Vi var båda lika nervösa idag när det var hemska, löjliga presentationslekar osv. Usch vad jag hatar sånt. Vill bara gå dit och lära mig det jag ska och sen gå hem, inte hålla på med en massa fjanterier. Jag är rädd att det kommer att bli ganska mycket sånna där "obehagligheter" under den här utbildningen.

Helgen har vart jättebra. I fredags åkte vi till Bergeforsen. Käkade pizza från "Indiana" i Sörberge. Mycket gott! Sen hade vi bara slappiskväll och badade bastu osv. På lördan var det bilfixardag. Byta till vinterdäck och tvätta bilen. Sen vart det grejande med badtunnan också. Tar ju ett tag att fylla den med vatten och ännu längre att elda så den blir varm.
Tom och Nina kom förbi och hälsade på också! Trevligt!
Till middag grillade vi spett med älgkött. Mums! Sen när badtunnan äntligen var varm vid 21-tiden så hoppade vi i den och avnjöt en flaska vin. Det var sååååå mysigt!





På söndan när jag var ute med Svea så träffade vi den söta nyinflyttade grannpojken på 6 år. Han är nog den enda ungen som klappat Svea...nästan. Svea är så hoppig av sig och de flesta ungarna brukar bli rädda och skrika och då blir Svea ändå hoppigare, men den här killen var inte det minsta rädd. Han bara tågade fram och sen lät sig Svea snällt klappas hur mycket som helst :)
Efter det  så blidde det en liten sväng till Birsta. Kikade på tapeter till nya lägenheten och så fick jag en jättefin mössa av Björn. Jag är besatt av mössor just nu. Kan inte få för många :P
Till middag sen så grillade vi fläskfile och sen blev det bastande igen och slutligen mys till en gammal Bondfilm.

Idag har ju som sagt skolan börjat och det verkar tyvärr inte som om jag kan jobba så mycket som jag skulle behöva för det är obligatorisk undervisning mån, ons och fredag och dagarna däremellan lär ju behövas till grupparbeten osv... :(
Får hoppas det går att lösa. Imorgon ska jag jobba i alla fall.

Julplaner

Bokade tågbiljetten hem till Luleå idag. Alla platser i djurkupè var redan slut och det enda som fanns var den 23:e december. Det blir lite segt att sitta hela natten på tåget och komma fram på julaftonsmorron kl 07:00. Jag lär ju inte va pigg på julafton direkt.
Det är tråkigt att de har ändrat igen så man först måste ta bussen till Långsele och därifrån tåget till Luleå. Sen har man 6 minuter på sig för själva bytet. Det är lite stressigt med allt bagage + en uppspelt vovve...men det får välan gå. Tillbaka till Sundsvall blir det ju bil i alla fall! :)

Nu är det helg i Bergeforsen med badtunnebad, bastu, långprommisar och mys!

Vi fick den!

Vi fick lägenheten. Tackade ja till den i förrgår och igår morse ringde de och sa att vi fått den. Snabba bud här! Det är lite blandade känslor inför detta. Trivs himla bra här där jag bor fast är ju inte student längre så då ska man ju egentligen inte bo här, sen ska det bli skönt att komma närmare stan också.
Det jag tycker är mest negativt med den nya är att det inte är portkod på dörren och att tvättstugan var lite läskig. Är så bortskämd med den fina fräscha tvättstugan här som liksom ligger på bottenvåningen och har stora öppna fönster så man slipper va skraj för att gå dit. Sen det som är bra med portkod är ju att man i större utsträckning slipper försäljare och andra jobbiga typer som plingar på :)

Känns som sagt lite vemodigt att lämna fina Nacksta. Jag måste vara en av de få som älskar Nacksta. Inte på många ställen här i stan där man kan vakna upp till att det spelas Ibrahim Tatlises "Bebegim" på högsta volym av någon granne. Mmm...är det inte underbart så säg!! :) Man kan slå igen ögonen en stund till och för en kort stund tro att man faktiskt är i Turkiet igen :P Sen är det ju närheten till bra mataffär och till skogen + till 3 dagis där jag brukar jobba.
Men Sallyhill har ju sina fördelar också...ska sluta tänka så negativt. Brukar alltid vara lite såhär när förändringar vankas..sen när det väl kommer till kritan så vänjer jag mig ganska snabbt och brukar vara relativt nöjd också :)

Inflyttning blir i alla fall den 7:e januari eller nåt sånt. Skönt att det inte är alldeles där i månadsskiftet så man har några dar på sig att återhämta sig efter nyårsfirandet. Ska börja med att tapetsera lite. Var ju som sagt nyfixat där för 6 månader sen men samma färg i alla rum och det blir lite tråkigt, så det måste vi göra nåt åt. Björns pappa känner tydligen nån tapetserare som kan göra det för en billig penning. Vet inte om jag vågar ge mig in på det om man ska ha tapeter som kräver mösterpassning t.ex..... :)

För övrigt så är jag ganska sjuk fortfararande. Snorig och den jobbiga hostan som jag haft i 3 veckor nu är kvar än. Kanske dags att besöka farbror doktorn och få lite antibiotika...




Dallan

Dags för en liten uppdatering igen :)

I fredags käkade jag och Ekke middag här. Förfestade lite och kollade på gamla foton. Sen vid 22 så begav vi oss ner till stan. Blev Daltons direkt, där vi mötte upp med Björn och hans arbetskompisar. Hade jättetrevligt!!! Blev lite sämre när vi gick vidare till Oscar, trots att det var "Open mind" där. Har fan aldrig kul på Oscar! Vi drog hem vid 2-tiden ungefär.

På lördan blev det bara att slappa sen åkte vi till Björns föräldrar och fikade och sa "hejdå" eftersom att de skulle åka till Cypern. Såg lite film sen på kvällen också, "Tropic thunder". Har dock inte sett klart den än, men den verkar va rolig och bra i alla fall :)

Nu är jag förkyld och seg igen men jobbar ändå. Var ju hemma större delen av förra veckan och det räckte tycker jag.
Igår var vi och kollade på en lägenhet som vi blivit erbjudna igen. Det är ju som sagt var också en 3:a på Sallyhill fast i ett annat hus än tidigare. Den var riktigt fin faktiskt. Nymålade väggar och nytt golv och nytt helkaklat badrum osv + 4 plattor på spisen (Viktigt) :P Det jag inte tyckte om var att det var samma färg på väggarna i ALLA rummen!!! Men det går ju att ändra på...tapetsera nån fondvägg eller så kanske...
Har lite mindre än 5 h på oss att bestämma oss nu men det lutar nog åt att vi tar den...ja alltså vi kanske inte får den ändå, kan ju va fler som är intresserade men vi ska nog tacka ja i alla fall menar jag.
Det kommer ju att bli lite dyrare också. Hyran är ca 1300 kr dyrare än där vi bor nu´+ att man måste betala för el. Men vi bor ju oförskämt billigt nu...så det är väl dags att komma ut i verkligheten eller nåt :)

RSS 2.0