På vischan

I dag har vi varit ute på en bondgård hela dagen. På förmiddagen höll vi på med ull. Kardade och tovade osv. Det var faktiskt rätt kul men tyvärr hade vi för lite tid till det tycker jag.
Sen åt vi en god lunch ute - köttfärslimpa, potatis, grönsakswok och egenhändigt bakat bröd. Till efterrätt blev det blåbärskaka och glass.
Det har varit riktigt härligt sommarväder idag, så det var underbart att sitta ute. Nästan för varmt, om man nu får klaga :P
Efter lunchen så var det dags för tipsrunda eller vad man ska kalla det, med frågor och uppgifter som rör lantbruk. Vi skulle väga upp saker och hitta kor med olika poänglappar på sig och svara på frågor om i vilken ordning olika maskiner används osv. Det var rätt ok det också. Det var mysigast att gosa med kalvarna. En av dem var född igårkväll och de var hur söta som helst - allihopa :)

Imorrn ska jag på handledningssamtal, på onsdag är det heldag i skolan och på torsdag och fredag ska jag jobba. Sen på måndag är det dags för praktik. Jag ska bara göra 2 veckors praktik istället för 4, för sen har jag jobb i 2 veckor. Men nu fick jag höra att nån i klassen får slippa praktiken helt och bara jobba istället. Det lät ju lockande, eftersom att jag hade haft möjlighet att jobba redan från den 16:e...så jag får prata med lärarn om det imorgon. Men jag vill inte skippa praktiken helt, utan en vecka skulle jag kunna tänka mig. För man kommer förhoppningsvis att få en massa inspiration - så var det på mitt förra praktikställe i alla fall

I lördags så hade vi lite fest här hos oss. Först käkade vi tacos med Nina & Tom. Det var trevligt. Deltagarna på festen var förutom värdparet - Ekke, Lappen , Sari, Gabbi, Sandra, Matte och sen kom även Jonas över en sväng.

Just ja, sen har vi skaffat större tv också. Jag såg ju knappt bilden på den förra, så det fick bli en 42". Nu är det kul att se tv igen!! :D

Ull-pyssel. Hjärtat jag gjorde :)




Nu har jag såklart glömt vad det man gör heter. Men man tog i alla fall ull + hett vatten + såpa




Goda lunchen




Gräddar bröd



Gulliga kalven som föddes igårkväll



Vi söker efter kor med en lapp runt halsen




Sing sing sing!

Har äntligen sytt klart löshåret. Sen var det lite för guldigt också, så jag fick tvätta det i silvershampoo. Ser ut som om det blev bättre i alla fall. Men svårt att se förrän det är torrt.

Tur att jag nyss dubbelcheckade mitt jobbschema. Hade nämligen skrivit in i min kalender att jag börjar kl 8 imorgon men på orginalschemat står det 9:00. Skönt att sova en timme längre :D

I fredags var jag, Björn och Matte på Casinot en sväng. Det var min andra gång där och nu var det betydligt roligare. Spelade upp min lilla hundring som jag hade med, men jag kunde lätt ha spelat bort några till om jag hade haft råd :P

I lördags var jag och festade lite hemma hos en kompis till Diana som bor på Norrmalm. Det var trevligt! :D

På söndag var det Sveas tur att få sig lite kul så vi åkte ut till Krånge. Björn låg i solstolen och läste "Snabba Cash" och jag låg inne i stugan och läste om RUS (Relationsutvecklingsschema) och Svea härjade runt med sin fotboll :)

I helgen har jag ju roat mig med att göra sångkort till dagiset också. Det är riktigt skoj det! :)


Ett litet urval av sångkorten jag gjort



Yaz bitti!

Nu är sommaren slut. Sista lediga dagen imorgon!!!! Panik! Det känns inte bra alls! Visst...roligt att komma tillbaka till jobbet men jag känner mig inte alls nöjd med sommaren. Det är som att den nyss börjat och jag inte hunnit att göra med nåt alls. På torsdag börjar skolan också, men jag ska som sagt var jobba först istället. Känner att jag måste vara med när de nya barnen börjar om jag sedan ska ha någon chans att få jobba där när plugget e klart i November...

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Varit ute i Krånge och grillar och plockat hem lite potatis.
Björn har ju börjat jobba och jag har börjat gå på Helex igen. Har blitt både spinning och bodypump.

Igår var vi och åt middag på den Turkiska restaurangen "7 kryddor". Det är alltid lika gott!!! Blidde Iskender för mig. Men det känns surt att betala 189 kr för en sån när man kan få den för några enstaka lira i Turkiet!!!! Björn drack Efes också. Måste köpa hem några såna. De ska ju tydligen finnas på systemet i Birsta.

Idag har vi cyklat en sväng till Selånger marknad. Mötte upp med Björns pappa och brorsa, fikade lite och så. Hittade inget roligt att köpa. På kvällen käkade vi middag hos hans föräldrar och kikade lite på friidrotten.
 
Björn som tyvärr verkar vara lite anti mot att resa gav mig en strimma hopp för nån dag sen. Han säger att vi KANSKE ska resa nånstans i vinter. :P Så jag började ju kika resor direkt såklart och kom fram till att de enda alternativen om man vill ha det varmt och inte har såå fet plånbok verkar vara antingen Gambia eller ospecat till Jordanien.
Kanariöarna och Egypten lockar inte.

Jordanien låter nästan mest spännande. Gambia ska ju va lite som Thailand fast för kärringar..men det ska man väl inte haka upp sig på...Stränderna ser härliga ut och medeltemperaturen i december är 32 grader.

Pappa pratade nåt om resa också. Då låter ju Istanbul bäst såklart.....men vi får se..

Nu vet man ju inte ens om man kommer va ledig nåt i höst/vinter, så man kanske förblir hemma i Tråk-svall också


Kolla in den här Svennekillen som sjunger Turkiska/Kurdiska/Arabiska :)





Det här inlägget skrev jag i söndags men då blev det nåt fel så jag trodde allt hade raderats, men det låg kvar som "utkast" så jag får väl publicera det idag istället då :)

Grillning

Helgen har vart rätt bra men inte lika bra som förra.

I går var jag på stan och hittade massor med grejer att shoppa. Tur att det är relativt billigt på H&m :)
På kvällen var vi på grillfest hos Matte och Jessika. Vi hade med oss vårt marinerade älgkött och det var såååå gott.
Har börjat göra egen marinad bestående av: Soja, Rödvinsvinäger, Olja, Tomatpurè och lite kryddor. Skitgott!
Nu har dock älgköttsförrådet börjat sina, bara en bit innanlår kvar. Tur det är dags för älgjakt snart! :)

Den lilla festen var i alla fall trevlig. Det var jag, Björn, Matte, Jessika, Linnea, Jennifer och hennes kille som jag inte minns namnet på + Danne.
Vi avslutade kvällen på Oscar.








Norrbotten

Tillbaka i Sundsvall igen och som vanligt så känns det lite vemodigt. Luleå är underbart!!! :) Vi har haft världens bästa väder också! De har verkligen haft tur med vädret däruppe i sommar. De har haft konstant sol i nästan en månad, det är annat än här det :P

Torsdag:
Resan startade. Vi åkte först till Björns farmor i Boliden. Kom fram lagom till middagen. Slappade bara sen.

Fredag:
Efter att ha hjälpt några vänner till Björns farmor med deras dator så åkte vi vidare mot Luleå. Kom fram på eftermiddagen och tog då en sväng på stan för att kolla in Lulekalaset. Käkade sen middag med mamma och Johanna. På kvällen drog vi ner till stranden och satt där och drack en öl/cider var och så badade jag, Björn och Svea :)

Lördag:
Var egentligen planerat att vi skulle åka till pappa då men han var borta så då åkte vi till Gammelstad för att kika på kyrkbyn och Hägnan lite först. Det var mysigt. Massa söta djur! :) Sen åkte vi förbi Storheden och shoppade några grejer.
Sen käkade vi langos/hamburgare till lunch på stan och jag och Björn drog sen ner på "Färjan" och drack varsin cider/öl i det härliga vädret och kollade på klättertävlingen.
Sen åt vi middag hemma och så for vi iväg och fiskade vid "Tyskmagasinen" efter tips från brorsan. Men det nappade inget tyvärr.





Söndag:
Vi tog 10:30-båten ut till Klubbviken och började dagen med lunch där sen solade vi och badade på båda sidorna av ön. Jättehärligt var det!!!
På kvällen åt vi middag på "Diamant". De har världens godaste indiska mat för endast en hundring. Tandoori house är värdelösa jämfört med dem. Sen traskade vi runt hela stan, vattnade blommorna på kyrkogården och satt nere i norra hamnen och njöt av solnedgången osv





Måndag:
Runt 10-tiden så tog vi vårt pick och pack och bilade de 34 milen till Kiruna. Blidde lunch på en restaurant som låg mitt på polcirkeln :P men det var inge vidare gott. Strax före 15 var vi framme på Scandic ferrum hotell i Kiruna. Det var ett fräscht och fint hotell med fin utsikt mot Kebnekaise-massivet :)
Vi bytte om och sen bilade vi de 12 milen mot Riksgränsen för att sedan vandra till Trollsjön / Rissajaure som är Sveriges klaraste sjö med ett siktdjup på ca 32 meter.

Har varit där en gång tidigare för några år sedan med Jonas och hans familj. Vandringen dit är bara på ca 5 km men de kilometrarna känns jävligt långa eftersom att det bara går uppför....Dessutom var det lika varmt här som i Luleå så vi var rejält svettiga när vi väl kom fram. Svea var trött hon också...men hon trivdes verkligen med att springa fritt och utforska allt..hon tog till och med ett dopp i den iskalla sjön :)

Vid 22:30 var vi tillbaka i Kiruna och det var näst intill omöjligt att hitta ett matställe där! Det finns inte ens MaX!!! Men som tur var så har de ju Statoil i alla fall :P så det slutade med en baguette /korv&mos därifrån :)
Vi sov underbart gott i den sköna hotellsängen sen! Alla tre!!! :)











Tisdag:
Efter en god hotellfrukost så gav vi oss ut och kikade på stan i Kiruna. Men det är inte mycket att se. Verkar som om de bara har Lindex och JC om man vill köpa kläder?!!! Hmmm. Sen började vi röra oss söderut sakta men säkert. Blev först ett stopp i Gällivare för lite fika. Den staden var deprimerande på något sätt....och där kunde jag ha hamnat...tur att jag inte gjorde det :P Men fikat var himla gott i alla fall! :)
Körde vidare mot Nattavaara och Nattavaara by där jag bodde som liten. Är väldigt glad att jag inte blev kvar där också. Ganska mysigt på sommarn kanske...men inget ställe som jag skulle palla att bo i på heltid.
Såg många söta renar längst vägen också :)

Middagen intogs i Överkalix. Gratinerad kebab & kyckling?!!! Riktigt gott faktiskt!. Runt 21 var vi hemma i Luleå igen. Då vart det bara lite tv och sen sängen.

Onsdag:
Stan. Sen åkte vi och badade vid Niporna. Härligt. Björn åkte till Piteå för att hälsa på Patrik och jag planerade att ta en prommis med Svea till pappa men han skulle tyvärr jobba :/ så det blidde att köpa hem Lamm Garam masala och käka med mamma istället.



Torsdag:
Idag...vi åkte hem. Trist! Stannade först hos Björns föräldrar och bytte bil och käkade middag. Björns pappa gav oss en massa fisk också. Han hade visst fångat 26 kg (eller nåt sånt) lax, så nu är vår frys fylld med laxkotletter och laxfile och regnbåge :) Det e inte fy skam det.....
Svea är glad att vara tillbaka i sin sköna säng i alla fall... :)



RSS 2.0