Flyttstädning

Det här har varit jobbigaste helgen på länge. Kanske nånsin?! Har bara städat och städat och burit grejer. Känner att skolarbetet kommit lite i skymundan...dessutom kommer jag att missa lektionerna imorgon för att det är besiktning på lägenheten då. Måste hinna göra lite finputsningar innan också. Man vet ju inte hur himla noga man måste vara?! Känns som om vi vart jäkligt noga i alla fall.....

Har knappt hunnit sitta ner och tagit det lugnt på flera dagar men ikväll tog jag mig ett varmt skönt skumbad. Hade levande ljus och så kikade jag på turkmusikvideos på laptopen samtidigt :D Kan det bli bättre?!

Nu måste jag sova så man kommer upp i tid och kan hinna med allt som ska göras....


Nyinflyttade

Jag kan bara konstatera att det är jäkligt jobbigt att flytta!!
Vi fick nycklarna i fredags så då började vi frakta över lite kartonger och grejer.
På lördagen fick vi hjälp av Björns mamma & pappa och deras släp så då fick vi över det mesta och vi monterade ihop sängen så vi hade nånstans att sova.
Sveas säng monterades också. Hon har fått en alldeles egen RIKTIG säng. En utdragssäng från Ikea och hon gillar den verkligen! :) Så det blidde som en födelsedagspresent det för damen fyllde ju 4 år i lördags!

På söndan dök Björns mamma upp vid halv 11 snåret och vi satte igång med tapetseringen i vardagsrum och sovrum. Blev riktigt bra faktiskt och nu har vi..eller jag i alla fall fått mersmak för tapetsering så nu blir det nog en fondvägg i datarummet + tapeter i köket också. Det blev ju inte alls så dyrt som vi hade trott...mindre än hälften faktiskt, så då är de ju bara att köra på :)

Hoppas man kommer att trivas här bara. Just nu längtar vi faktiskt tillbaka till Nacksta liite liite, men det är väl för att man inte fått till allt än, inga gardiner osv så det är ju inte det minsta hemtrevligt...än.
Det som ligger på minussidan just nu är väl att det är så himla lyhört, särskilt ut i trappen och det verkar va nån jobbig unge som bor här brevid, sen är det så himla kallt härinne också...*bRrr* och så är tvättstugan lite läskigt...e ju van vid fina ljusa tvättlokalerna i Nacksta med fönster överallt :) Håller i alla fall på att premiär-tvättar nu, så vi får väl se hur det går :P

Sen det som ligger på + är ju att det är betydligt närmare stan. Nytt fräscht helkaklat badrum med badkar!!!!! Nya golv och nymålat och nya fönster. Det är lite trevligare utsikt nu också. Vi ser ut över norra berget och så ser man kyrkan i stan osv. :) Svea får en ny trevligare prommisrutt också...sidsjöbäcken rinner ju här brevid så där e det ju fint att gå på morron- och kvällsprommisen!

Ska ta och lägga ut nå bilder sen när vi fått iordning lite.

Idag var vi på studiebesök med klassen på BuP (Barn-och ungdomspsykiatrin) Det var muchos intressant! Nu ska jag ner och byta tvätt.....

Julgransplundring

Jobbigt det är att flyttpacka. Vad mycket grejer man har, det tar ju aldrig slut!! Har i alla fall lyckats slänga 2 nästan fulla sopsäckar :) Sen att städa ur den gamla lägenheten lär ju bli det värsta. I helgen ska vi ju dessutom tapetsera, får se hur det blir, ingen av oss har ju gjort det förut :)

Skolan har börjat nu också. Nu läser vi "kommunikation" två dagar i veckan. Usch, det måste ju vara mardrömmen för en sån som mig, men det e bara å bita ihop ;) Om 2 ½ vecka ska vi ju ut på praktik också och lärarn ringde och frågade mig idag om jag kunde tänka mig att vara på ett ställe för funktionshindrade barn, men jag vet faktiskt inte om jag vill det. Skulle meddela imorgon. Jag är nog hellre på en vanlig förskola tror jag.

Idag har jag jobbat och vi har haft julgransplundring. Dansat runt granen och haft fiskedamm. Det var skoj! :)

Har börjat kika lite smått på resor nu också. Valet av land är ju självklart - Finns inga andra alternativ än Turkiet i min värld, OM jag nu inte skulle va så rik så jag hade råd med både en vinterresa och en sommarresa...då skulle jag faktiskt kunna tänka mig nåt annat land på vintersemestern ;)

I alla fall så hittade jag billiga 3-veckors resor till Marmaris i mitten av juni. 6900 kr/pp i 2-rums lgh. Det är ju inte fel! MEN frågan är om vi vill vara hela 3 veckor i Marmaris?! Som vi åkte förra året var ju ultimat....börjatde med lite istanbul, åkte sen ner till marmaris, sen till kas och sen upp till istanbul igen. Iofs kan man ju lätt ta bussen eller hyra bil och stanna några nätter i Kas även om man har hotell i Marmaris men det e ju Istanbul som blir lite jobbigare, och det vet jag inte om jag vill missa?! Gillar ju Istanbul bäst, fast man vill ju ha lite bad & sol också! :) Kan liksom lite dumt att slösa pengar på hotell på diverse andra ställen när man har betalt för hotell 3 veckor där.....
Men det finns ju tid att fundera..... :)

Tröttast

Är så himla trött så jag nästan inte kan hålla uppe ögonen. Har jobbat 3 dagar nu och på måndag börjar skolan sen ska jag jobba på tisdag igen så jag får hoppas vi inte har några lektioner då.

Förutom jobbandet så har veckan varit väldigt lugn. Har försökt göra lite skolarbete men har fortfarande en hel del kvar som måste panikgöras under lördag-söndag. Sen har jag spelat Mariokart också, men nu har vi lämnat tillbaka spelet till Amir :( Tom var här och gameade lite i förrgår också :)

Just ja, köpste mig en peak performance softshell jacka för nån dag sen också. Blidde en röd eftersom jag redan har en svart jacka. Fanns i brunt också men det var inte så snyggt tycker jag.

Äh nu blir det att gå ut med Svea och sen zzzoooova
natti natt!

Becoming a wiitard?! ;)

Brrr idag är det riktigt kallt. -19 grader visar termometer. Rekord för den här vintern tror jag. Huset i Bergeforsen står tomt i helgen så vi är här och våldgästar det lite. Förkylningen har börjat släppa lite nu. Skönt det!

De senaste dagarna har vart lugna. Vi kom hit i fredags. Åt god middag med inbakat älgkött och sen blidde det bara tv och nintendo wii. Jag är helt fast i Mariokart. Fyyy vad kul det är!!! Särskilt att spela mot andra på nätet. Å jag är ganska bra också, trots att jag nästan aldrig spelat dataspel och sånt i mitt liv :)





Igår var vi på stan med pite-patrik en sväng. Kollade lite affärer och fikade. Jag är sugen på en windstopper eller dylikt från Peak. Det är ju 40 % rabatt på ALLT på peak-affärn nu. Köpte mig en liten snodd till mobilen. Inte för att det är viktigt att mobilsnodden är en märkessnodd men det var enda stället där jag hittade en kort en, finns bara sånna där långa som man ska ha runt halsen annars ;)

Idag har vi varit ute på gården lite med Svea. Men pallade inte att vara ute så länge för jag höll på att förfrysa tårna. Nu sitter vi här och värmer oss i soffan. Björn spelar Zelda och jag kikar bloggar :) Funderar på att ta en sväng till Birsta sen så jag kan kolla jackan och så ska vi kolla en säng till Svea också. Den som vi kollat in på Ikea som kostade 990 kr förut reas för 299 kr nu, så det kanske vore läge att slå till :)

Till veckan är det skolarbete som gäller. Att man alltid skjuter upp allt tills sista veckan, är det inte typiskt?! Fast jag har ju faktiskt börjat lite i alla fall. Sen är det ju dags att börja packa ihop allt i lägenheten också. Är ju inte länge till den 15:e :)


Svea hade kul på gården idag, trots kylan






Gott nytt år

Nyårsaftonen var sådär. Middagen var god i alla fall men jag var inte alls i form. Blev lite bättre där efter 12-snåret när det spelades lite Seytan, Cakkidi och Bomba bomba, då drog jag till och med på smilbanden en aning.
Björn blev dock så full så det räckte och blev över för oss båda. Ekke var väldigt städad trots alkoholdebut efter över 2 månaders torka. Lappen blödde ner golvet på undervåningen och Tompa var radiostyrd där på slutet. Dock var det väldigt otippat att Jocke skulle däcka först?!
Vi fick skjuts hem med Amir runt 02:00 och idag mås det bra förutom den jobbiga förkylningen. Har spelat lite wii sports och Mario Kart. Kul!









RSS 2.0