Julen-08 är över

Tillbaka i Sundsvall igen. Tyvärr!
Har haft det jättebra hemma i Luleå. Träffat Mamma, Pappa, Mommi, Johanna och Andreas!  Björn kom upp i annandagen. På lördan var vi bara och kikade lite på rean och på söndan var vi först med mamma och kikade i några affärer och sen var vi på Teknikens hus, allt var sig likt där! Gick dit pga en skoluppgift! :) Sen käkade vi middag hos Björns kusiner som bor i Lerbäcken. Det var trevligt men lite nervöst när de började kasta en tennisboll till Svea inomhus och hon gled runt på parketten och det var ett rent under att julgranen stod kvar ;)
Igår blidde det en tur till Haparanda och Finland. De har ju byggt ett nytt köpcenter i Torneå som heter "Rajalla - På gränsen". Fanns ungefär samma affärer där som här hemma, dvs Vero moda, Gina tricot, H&m osv. Gina tricot var dock större där än här, så det var ju bra sen fanns det en bra affär med frisörprodukter också.
Vi fyllde på spritförrådet lite på "Alko" också. Blidde en absolut i rött fint paljettfodral + en koskenkorva i fin förpackning och en sambuca. Det var inte lika billigt som förra året som synd var fast det var nog för att vi betalade med svenska pengar också...bättre att ta det på kortet.

Vi käkade lunch på "Hesburger". Blev sugen att testa det efter att jag läst i
Lauras blogg att hon tyckte det var så gott där...och det var det också! :D men det e inte lätt att säga det man ska beställa, vi tog kerroshampurilainen :) Det fanns även pullat och pehmis på menyn....lät lite roligt ;)

Vi avslutade dagsturen med ett besök på Ikea i Haparanda och på världens (?!) största godisbutik - Candyworld. Björn köpte saltlakrits i mängder och kräsna jag tog bara mina 3 vanliga sorter i lösgodispåsen - Haribo körsbär, sura körsbär och gröna tigerhuvuden :)
Sen när vi kom tbx till Luleå så tänkte vi äta indisk mat från Diamant, men såklart var det stället stängt just på måndagar :( så det fick bli en kebabrulle istället....

Idag började vi vår resa hemåt igen vid 12-tiden. Jag sprang in en snabbis på Smedjan och slog till på de röda skorna som jag suktat efter här i stan ända sen i höstas nångång och när jag väl skulle köpa dem här så var de slut i min storlek men nu har jag dem här i min garderob i alla fall :)
Vi åkte förbi syrran i Piteå och lämnade lite grejer till henne. Blev avis på hennes rosa snygga tapeter :)

Sen lyckades vi med det smidiga att köra för fort förbi en hastighetskamera också så nu är det bara att invänta en räkning på 2000-3000 kr....surt!!!!!! :(

Nu e vi iaf hemma och Svea snusar gott på sängen. De skjuter rakter och smäller smällare i mängder härutanför...tur att hon inte bryr sig alls! :)


På teknikens hus




Candyworld i Haparanda




Svea åker bil




Nytt i barskåpet :)


Julen

Så är man uppe i härliga Luleå igen då. Känns bara bra. Blir återigen påmind om vilken skitstad Sundsvall är...med undantag för affärerna i Birsta :P
Resan gick ganska bra. Bussen mellan Sundsvall och Långsele var dock proppfull och det var ju jobbigt för Svea som knappt kunde röra sig. Var en jättesöt Basset ombord också som Svea fick hälsa på men hon var måttligt intresserad av honom :) Tåget var bara 16 minuter försenat och Svea var enda hunden i djurkupen så det var ju bra. Nåt tråkigt var bara att hon ville ligga på golvet för det skakade ju så jäkligt, så hon låg kanske typ 5 minuter och sen stod hon upp resten av tiden med huvudet i mitt knä :/ Jobbigt. Jag sov inte en blund heller så man var ju DÖD på julafton. Somnade lite lätt under Kalle men sen höll jag mig faktiskt uppe ända till 12.

Är jättenöjd med julklapparna också. Fick bl.a Snowfairy duschcremen från Lush, 2 st laptop fodral gjorda av Anna, en sony mp3 spelare, en kofta, ett linne, stora och små handdukar, glas, böcker, en haglöf fleece + pengar m.m :)

Imorgon blir det en sväng på mellandagsrean och sen på kvällen så kommer ju Björn! <3

Lite foton härifrån








Snart åker jag

Jag vet inte riktigt vad vi har gjort i helgen, så det kan inte ha vart nåt särskilt :) Eller just ja, i lördags var vi ju i Birsta en massa timmar och letade efter mobilen till min mommi...den var slut öööööverallt men tillslut så hittade vi den på Clas Ohlson. Hade nästan inte ens tänkt kolla där men det var tur vi gjorde det :)

Igår var Björn iväg och tvättade och vaxade bilen på hans pappas jobb och jag fixade grejerna jag ska ha med mig upp till Luleå. På kvällen kikade vi på en ganska bra film med Will Smith - "7 pounds", heter den. Ett stort + med filmen var att det var med en jättefin grandis! :)

Idag steg vi upp tidigt trots ledig dag för bilen skulle in på fixning, så kl halv 7 körde vi iväg mot Njurunda. Björns mamma var schysst och mötte oss där och körde hem oss sen. Går ju lite skralt med bussar därifrån. Sen gick vi och la oss lite igen och sen var vi på stan och åt lunch på "7 kryddor" . Blev en Adana för mig och en köfte för Björn. Gott!

Snart ska Björns mamma hämta oss och så ska vi äta middag hos dem för Björns farmor har kommit. Svea ska va hos sin orginal-husse ett tag.

Idag bestämde vi datum för inflyttning i vår nya lgh också. Det blir den 15e januari. Egentligen hade vi inte råd att flytta in dit så tidigt för det innebär ju att vi får betala först hyran för den här lägenheten + halva hyran för den nya lägenheten men Björns pappa säger att han ska stå för hyran till vår nya lgh! Oj så snällt! Då får vi tid på oss att tapetsera i den nya innan vi måste ta dit alla möblerna + att man får mer tid att städa ur den gamla lägenheten. Perfekt! :)

Imorrn kl 21:55 åker jag norrut. Ser verkligen inte fram emot tågresan och allra minst bussredan + bytet mellan bussen och tåget...man har bara 6 minuter på sig och jag har Svea + en massa packning.... :/ Tänk vad skönt det vore om tåget gått direkt mellan Sundsvall och Luleå.......
Men det ska bli kul att komma hem i alla fall! :) *längtar*


7 pounds


Brunett

Efter nyår ska jag bli brunhårig. Kommer att kännas konstigt! Men med lite löshår i så funkar nog nästan vilken färg som helst ;) Jag borde ju passa i mörkare hår också eftersom det är min naturliga hårfärg (som jag ej sett i hela mitt liv nästan) + att jag har bruna ögon. :)

I onsdags var jag ju ute med klassen på O`learys och bowlade och hade det allmänt trevligt. Vi var bara 9 stycken och Marie den svikaren hängde inte med...men som sagt kul ändå :) Det var en väldigt ungdomlig dag för mig också, först fick jag visa leg på systemet och sen sa Emelie att hon trodde att jag var 86:a!! Haha, det var ju att ta i lite det!!! Men det beror säkert inte på utseendet bara på min allmänt omogna framtoning :P

Igår var vi hos Björns föräldrar och åt middag. Raggmunkar som vi hade "beställt" i söndags :P Det var gott! Sånt man bara äter på dagis nuförtiden..och förut bara på skolan.

Vi har fått 4 ganska saftiga uppgifter att ta itu med under jul. Bla en hemtenta på 14 sidor! Jippii, sånt gillar jag faktiskt! Sen ska vi även läsa en skönlitterär bok om barn/ungdomars hälsa och då ska jag nog ta "vingklippt ängel" som jag redan läst 2 ggr. Vi ska även besöka en aktivitet för barn..och då vet jag två perfekta grejer jag ska göra i Luleå och slutligen har vi fått en fallbeskrivning om att hindra smittspridning.
Ganska roliga saker ändå!

Utskämd

Tror det var i torsdags jag skrev sist och vad har hänt sen dess i mitt händelserika liv då?!
Vi hade ju den där "hemska" redovisningen i fredags och det gick jättebra. Var inte alls nervös och tittade till och med upp från mina papper en del....inte dåligt för å va mig. :)
Sen blidde det Birsta och försök till att shoppa de sista julklapparna, det gick väl inte så bra måste jag säga. Har kört fast lite
På lördan var vi hos Björns föräldrar och fikade på dagen och sen på kvällen var vi på Oscar! Det var bara jag och Björn som lixom spontangickut...fast där mötte vi upp med hans kompisar. Att spontangåut resulterar i en ganska saftig krognota eftersom man inte hinner förfesta nåt direkt hemma.... :/ Jaja..hade i alla fall småkul...brukar inte ha det på Oscar!

Söndagen var en skitdag. Var inte bakis bara seg. Svea skämde ut mig på Kvantum också. Hon är ju van att stå bunden därutanför när bara jag går ner och handlar men nu var det både jag och Björn och det var tydligen nåt fel med det. Märkte direkt att hon skällde lite när vi gick in. Efter bara någon minuts handlande så ropar de i högtalarna " Kan ägaren till en svart grand danois komma till kassan" så jag gick dit och så säger dom att hon e lös därutanför....då har damen alltså bitit av sitt koppel och struttar runt lös därute...o massor me folk står och kollar på henne. Som tur är så kommer hon till mig direkt med ilfart när jag ropar på henne! Hon såg verkligen skrajsen och förvirrad ut.....Min lilla myskorv!! :P

Igår och idag har det vart skola och idag var faktiskt sista dagen. Skönt! Fast vi har ju fått uppgifter att göra under julen såklart. Imorgon är det ju bowling på Olearys med klassen. Har icke bestämt om jag ska gå än pga lördagens pengaslösning sen hänger det ju på om man ska jobba på torsdagmorron också + lite på om Marie ska gå eller ej ;) De andra brudarna i klassen är ju iofs hur trevliga som helst, men roligare om Marie e med också! :)

Nu ska jag lägga mig och lyssna på min ljudbok "Hjärtats mörker" av Jonas Moström som handlar om ett mord här i Sundsvall. Har ju läst hans 2 tidigare böcker också och den här är lika bra! :) Så skönt att somna till en ljudbok... :)


Techno-goja


 

http://www.fargadelinser.com

Om du har en egen blogg. Gå in på http://www.fargadelinser.com och kolla in deras finfina erbjudande.
Gratis Freshlook linser!
Brukar använda dem när jag går ut och så. Kul att kunna ändra ögonfärg ibland :)



Bling

Imorrn är det dags för ännu en domedagsfredag. Vi ska redovisa vårt arbete om Loris Malauzzi och Reggio Emilia och nu blir det en sån där traditionell ståframförklassen och babbla redovisning som jag verkligen HATAR. Just nu känns det som om jag har rätt bra koll på vad jag ska säga, men jag vet hur det brukar bli när jag står där, då är allt som bortblåst och det är bara att läsa innantill som gäller... :/

Kommer i alla fall att kännas underbart skönt vid lunchtid imorgon när allt är över och det äntligen är helg!!! Sen är det bara 3 dagar kvar nästa vecka och sen är det jullov. På onsdan ska vi bara vara uppe på norra berget och baka tunnbröd?! så det känns inte som en sån viktig dag, jobbar nog istället om jag får chansen!
Sen på kvällen är det tal om lite bowling m.m med klassen!

Igår var jag och Tom och shoppade en sväng. Blev en julklapp till Björn :) sen åt vi middag på MaX, det var gött!!!

Idag har jag och Emelie varit och solat på Bling, det var välbehövligt, tror inte jag har solat sen i september.... 

Jävligt rolig get :)



Livskvalitet

Är verkligen jättetrött. Har suttit och gäspat hela dagen. Huvudvärk har jag dessutom. Illa! Vi har satt igång med ett nytt grupparbete nu, denna gången om pedagogen Loris Malaguzzi och reggio emlilia. Vi ska träffas på kulurmagasinet imorgon och försöka få någonting gjort.

Usch jag tycker så synd om min mormor som har börjat se så dåligt och då menar jag riktigt dåiigt så att hon inte kan läsa tidningar längre, inte se texten på tvn längre osv osv och inga glasögon hjälper. Jag önskar jag bodde i Luleå så jag kunde hjälpa henne mer med alla praktiska saker plus göra lite roliga saker också..gå ut och äta middag nångång, åka ut till storheden osv osv...bara sånna där enkla saker som ger lite livskvalitet. Det tynger mitt hjärta nåt enormt att jag inte kan finnas där, särskilt då hon är en sådan som helst aldrig ber om hjälp. Drömmen vore ju om hon kunde flytta hit, de har ju byggt så fina lägenheter för äldre här granne med vårt hus :) men nää...inte flyttar en mormor frivilligt så långt i den åldern...

Igår såg vi en bra film förresten, - "Eagle eye". Det var full fart och storyn var rätt cool..lite "The game" och "Bourne ultimatum"-inspirerad typ........


Julmarknad

Nu har jag ungefär hälften av julklapparna klara. I fredags var jag på stan och köpte till min syrra. Det är allra roligast för till henne kan jag köpa sånna saker som jag själv skulle vilja ha :)
Vi kände oss omotiverade att laga nån middag så vi åkte till Björns föräldrar och blev bjudna på nån förrätt med avokadoröra & löjrom och sedan älgkött med klyftpotatis och nån paj till varmrätt. Det var rätt gott förutom löjromen som jag var tvungen att pilla bort..blää! Sen kikade vi på "På spåret" med dem innan vi for hem igen.

Igår vart det Birsta. Gjorde inte några fynd förutom en till julklapp till min syrra. Vid 20:30 så traskade vi ner på stan för en sen middag på Bite Line. Jag käkade "Machinegun Kelly`s spareribs" som är babyback ribs med BBQ blues sauce, chilikryddad gräddfil och BBQ wedges och Björn åt en klassisk BC-burgare med en stor stark til det :)
På vägen hem fick vi för oss att vi skulle sola på Bling men det var inte öppet fastän det stod att de skulle ha det till 23.

Idag har vi varit i Krånge. Det har vart härligt vinterväder. Klart och runt -10 grader. Vi gjorde upp eld och grillade lite korv. Svea roade sig med sin frusna fotboll och sen åt hon 11 grillkorvar :)
Direkt efter det for vi till julmarknaden på Norra berget. Björns föräldrar var också där så vi mötte upp med dem. Jag köpte en fiiiin mössa. Jag är mössoholic. Det kan aldrig bli för många, men sen har man ändå en favorit som man oftast använder ;) De ska gärna vara oversized och fluffiga! :) Mina absoluta favoriter är de jag köpte i Istanbul, i ett marknadsstånd i Ortaköy. Billiga och originella :) Synd att jag inte hittade nåra senast jag var där..... :/




1. Lila uppe till vänster köpt i Istanbul ca 75 kr
2. Beige Roxy mössa 399 kr
3. Rosa mössa med blommor köpt i Istanbul ca 75 kr
4. Svart/lila mössa köpt i Izmir ca 50 kr
5. Vit mössa köpt på marknaden idag 175 kr
6. Svartlila fluffmössa köpt på nån trancebutik på nätet, minns ej vad den kosta men ganska dyr tror jag.


RSS 2.0