Vinter

Min cykel återvände till mig. Tack och lov! Den var inlåst i skyddsrummet som vi inte har nyckeln till (?!)

Annars har livet bara bjudit på jobb och en del ledighet. Verkar som om folk biter ihop och är friska lite mer såhär innan jul. Dåligt för mig och min lön i slutet av januari.

Igår var vi till kyrkan med 5-åringarna för att kolla på julspelet där. Riktigt mysigt och dessutom första gången jag var inne i GA-kyrkan trots att jag bott här så många år.

Snö har vi fått också. Några centimeter. Jag är ju emot snö eftersom att jag inte "kan" cykla då, men visst är det lite fint ändå, så det kan få ligga kvar till 1:a januari i alla fall.

I lördag hade vi en liten tillställning här, spelade spel osv, men det var inte alls lika kul som det brukar vara :/
Ekke, Jocke, Gabbi, Diana, Nina, Matte och Jessika var i alla fall här.

Julklapparna här inte färdighandlade än. Bara till Johanna och Björn och nästan till mamma och mommi också kan man nog säga. Bara de svåraste kvar då..pappa och Andreas.

Just ja, måste ju nämna hur duktig min plutt e då. Han hade ALLA rätt på sin matte-tenta, vilket ingen någonsin haft förut på hans utbildning. Duktig skit! :)

Min cykel e borta

När ska jag bli kvitt den jobbiga hostan? Nu har den suttit i nästan 2 ½ vecka :/

Idag är jag inte så glad för Mitthem har tagit min cykel! Vi fick en lapp för nån vecka sen om att man måste märka grejerna i förråd etc annars skulle de frakta bort dem, och jag tänkte ju mer att de skulle kasta grejer som såg trasiga ut och inte använda på länge, men tydligen så tog det allt som inte var märkt..så cykelrummet var gaaanska så tomt idag. Björns cykel klarade sig eftersom att han hade cyklat till skolan.
Ringde kvartersvärden och han trodde att de låst in cykeln i skyddsrummet och det hoppas jag verkligen, men han kunde inte kolla det förrän på torsdag och man känner sig nästan handikappad utan cykel :/ Använder ju den varje dag!! :/ Dessutom så är det ju inte riktigt min cykel heller, utan Björns mammas , som jag har fått låna på obestämd tid, så det vore ju inte alltför bra om Mitthem slängt iväg den.....

Helgen var lugn. På fredagen var vi hos Björns föräldrar eftersom att hans mamma fyllde år. Käkade mini-julbord och kollade på "Vem vet mest?", "Postkodsmiljonären" och "På spåret". 3 jäkligt bra program på raken... ;)
På lördan bjöd Björn mig på lunch på stan och så kollade vi lite julklappar. Jag har endast köpt till min syrra och nu e pengarna praktiskt taget slut så jag får vänta med resten tills den 23e. Får se till att tänka ut exakt vad jag ska köpa innan dess, så jag hinner köpa allt då. Blir säkert så att man jobbar till kl 17:30 den dagen också.

Bakade förresten pepparkakor och gjorde Rocky Road-godisar också. Första gången jag gjort nåt julgodis, får ju iofs inte äta det själv men Björn får väl trycka i sig dem. :)

Fick värsta suget efter att åka till Luleå idag också, eftersom att jag inte jobbade. Tänkte bara stanna tills på fredag isånna fall. Men kassan tillåter tyvärr inte det just nu :/ Ska ju i och försig snart hem ändå, men i år ser det ut att bli den 25e eftersom att min bebis Svea inte har någon att fira jul med annars. Det enda som suger med en sån stor hund som Svea är att man inte får ta med henne på bussen, så är djurplatserna slut på tåget så finns det inte mycket att göra åt saken, å som om det där skittåget inte skulle vara nog värdelöst så har de dessutom börjat ta 850 kr för en väg upp till Luleå, och förut var man framme kl 7:30 ungefär i Luleå men nu segar tåget så man istället är framme kl 11:30...Uuuunderbart!
Det känns såklart tråkigt att inte va hemma på självaste julafton men huvudsaken är att jag kommer hem överhuvudtaget. För mig är inte julaftonen det viktiga, visst är det kul att få och ge paket och att äta julskinka osv, men det jag längtar allra mest efter är ju att träffa min kära familj för det var ju senast i augusti!!!
Min mamma måste se till att fixa hit sig under våren förresten...det var alldeles fööööööör längesen hon var här sist!

December

Nu har jag verkligen varit dålig på att uppdatera. Har helt enkelt inte haft någon lust bara.

Får försöka tänka tillbaka lite på vad som har hänt. Helgen för 2 veckor sen sov vi i stugan i Krånge på fredagen.
Det var svinkallt inne i stugan när vi kom dit, sen eldade vi på och då blev det skönt. Sen på morgonen var det svinkallt igen och jag blidde sjuk efter det. Ont i hela kroppen och förkyld osv. Hostan sitter i fortfarande.
I alla fall så hade vi glömt den elektriska lampan så vi fick klara oss med stearinljus. Var lite svårt att se när köttet var färdiggrillat men annars var det väldigt mysigt :)

Dagen efter det, tror jag. Så festade vi lite här hemma. Ekke, Nina, Danne F, Katrine, Diana och Vickan var närvarande. Vi spelade våghals 2 och det ledde till många skratt :)

Sen efter det har det bara varit jobb. Var dock tvungen att va hemma en dag när jag var sjuk, vilket inte kändes bra för plånboken...men men.

Förra helgen var Björns föräldrar i Hamra så då stod huset ledigt och vi passade såklart på att våldgästa det. Grillade fläskfilè och bastade och kikade på Wallander film. På lördagen drog vi upp båten. Svea var ute och lekte med grannpojken också. Kul för henne att få träffa lite orädda barn :)
Det mysigaste med att va i deras hus är att sitta i soffan på övervåningen. Svea är brevid i "sin" fåtölj, jag kikar på Animal planet eller tv 4 fakta och Björn spelar WoW....myyyys :P

Måste ju säga nåt ganska bra också. Jag har inte ätit godis sen den 1/3-09!!!!! Först tänkte jag att jag bara skulle hålla mig till påsk, dvs 1 månad senare eller nåt sånt men då var jag inte alls sugen och det är jag inte nu heller. Kan väl tänka att det skulle va gott med ett grönt tigerhuvud eller ett surt körsbär nångång men jag tänker inte bryta mitt lilla godisförbud :)

Men jag är inte jättestrikt när det gäller sötsaker. När vi var i Sthlm åt jag chokladbollar, förra helgen blev det lite saffransbullar och jag äter mums mums då och då, men det e just lösgodiset och chokladkakor och sånt som jag inte kunde sluta äta när jag väl börjat...så det är förbjudet :)




RSS 2.0