Law abiding citizen

Tur att man har klarat sig från vinterkräksjukan..än i alla fall.  Typ hela förskolan har haft det nu snart, både barn och personal och några har fått det en andra gång, om det fortsätter så ska de på onsdag bestämma om de måste stänga ner hela stället. Hoppas inte. Jag vill jobba :P

I fredag var vi och åt middag på Bite Line och sen blev det "Luftslottet som sprängdes" på bio. Filmen var seg. Boken var bättre.
Igår blev det en sväng till Birsta, jag köpte upp presentkorten som jag fått i julklapp. Det blidde en Wonderbra och ett linne. Fikade på Charm också men det smakade vidrigt. Jag ska hålla mig till chokladbollar hädanefter.

Nästa lördag är det 30års fest hos Ekke. Ska bli kul. Kanske blir kalas på fredag också för Björns brorsa fyller ju också år.

Litet filmtips -
"Law abiding citizen" . Den har fått 7,3 på IMDB och var riktigt bra och spännande.


Veterinären

I torsdags var jag till veterinären med Svea. Hon var så duktig min lilla sötnos. Hoppade snällt upp på undersökningsbänken och blev upphissad :) Veterinären kollade Sveas ögon och påpekade att hon hade hängiga ögonlock. Sen lyssnade hon på hjärtat och det visade sig att Svea hade blåsljud på hjärtat. Vilket inte är sådär jättebra, men tydligen relativt vanligt hos den här rasen. Så jag måste göra ultraljud på Svea sen och så får man ju veta om hon behöver hjärtmedicin kanske, men det var ingen panik med det eftersom det inte har påverkat Svea hittills i alla fall. Hon blir ju lite flåsig efter att ha sprungt och även när det är varmt på sommaren, men jag vet inte riktigt om jag tycker att hon verkar bli mer flåsig än andra hundar...
Ska i alla fall boka in ultraljud sen, vill ju inte att hon ska förlora några års liv bara pga det.

Men anledningen till att jag gick till veterinären var ju knölen på tassen. Vetten stack in en nål i den och tog prov (Svea var sååå duktig då också) och det visade sig att knölen innehåller ledvätska, vilket kanske inte är så bra. Hon visste dock inte mycket om detta så hon skulle ringa runt lite och kolla litteratur och sedan ringa upp dagen efter, dvs igår. Jag hann dock googla fram svaret innan henne ;) men i alla fall så är det så att man inte kan göra så mycket åt detta. Svea verkar ju inte lida heller, hon känner inget när man klämmer på knölen och hon haltar inte osv. Blir den större så kan man däremot försöka tömma den och spruta in lite kortison och det absolut sista man tar till är amputation av leden och ena tån...men det är inte så bra på en så stor hund som henne. Det blir ju väldigt svårt att hålla balansen då.
Måste däremot vara väldigt uppmärksam på om hon skulle skada knölen för blir det infektion då, så går det ju direkt in i leden så då måste hon ha antibiotika direkt. Den sitter ju lite tokigt till och med tanke på hur Svea brukar härja när hon är lös i skog och mark så vet man aldrig...
Får dock hoppas att man slipper veterinärbesök, kostade ju 520 kr för nåt som tog typ en kvart....Ultraljudet skulle gå på runt 1500 kr tror jag...

Idag har vi vart till Birsta en snabbis. Kollade bara Mediamarkt och Brandworld. Sen fikade vi i Bergeforsen...och nu blir det snart fläskfilé till middag. Gott!





Uppdatering

Ett tag sen man skrev nu igen, så man minns knappt vad man haft för sig.
Får väl skriva de få grejerna jag minns :)

Förra lördan var jag och Björn och bowlade med Matte på Enjoy i Birsta. Första gången jag bowlade där och det var ju klart bättre än på O`learys. Folk hemifrån kan kolla ens poäng på Enjoys hemsida, så jag bad min syrra kika hur det gick för mig. Kom såklart sist, som väntat :)




Sen på trettondagsafton kom Nina och Ekke hit och vi spelade lite Wii, sen gick vi ut. Björn hade WoW-kväll i Sörberge han.
Sen vet jag faktiskt inte om det har hänt så mycket mer, haha! Har jobbat, varit på Helex, varit på prommisar. Sett en del filmer också, tex "The station agent" och "I skuggan av värmen". Är säkert på att det är nån fler också men jag kommer inte på vilken...

Annars e det en del skit nu också, bilen är paj så det blir nåt dyrt ingrepp på fredag, vilket inte är bra för en students plånbok. Sen har Svea fått en knöl på tassen också, stor som en vindruva. Hon har som tur är inte ont, men på torsdag ska vi till veterinären och kolla upp det, men det tråkiga är att om det blir operation så går inte det på försäkringen, ja om det nu inte skulle va cancer eller nåt sånt allvarligt, men det tvivlar jag på att vovven skulle få på tassen?!
Å jag som bara för en månad sen pratade så mycket om att Svea hållt sig frisk hela livet och typ aldrig behövt gå till veterinären.... :/

Julhelgen

Julen har varit mycket bra. Alltid lika kul att vara hemma i Luleå. När man är det så känns det som om man aldrig flyttat därifrån :)
Julafton blev ju lite annorlunda eftersom att jag var tvungen att fira den i S-vall. Som tur var så var ju Björns föräldrar snälla och bjöd in mig :) Vi åt julmat, spelade "På spåret" och "Vem vill bli miljonär" och sen så åkte jag och Björn hem vid 22-tiden tror jag det var.
Av Björn fick jag ett jättefint
Efva Attling armband och biosupé-presentkort och av hans föräldrar fick jag en väska, ett par hemmastickade strumpor och Muckboots . De försöker verkligen göra mig till en friluftsmänniska :P Har ju fått gummistövlar och fleecejacka förut, hehe.

På juldagen tog jag och Björn och Svea bilen upp till Luleå. Det var lugnt på vägarna. Stannade i Ö-vik och lunchade på Burger King. Runt 17:30 var vi framme i Luleå. Åt middag med mamma, Johanna och Ruud. Sen blev det julklappsutdelning. Jag fick badbomber från Lush, fina muggar, snygga handdukar från Hemtex, en härlig grön filt, strumpor, böcker, presentkort på Vero Moda, vantar och pengar :)
Sen softade vi bara i tv-soffan.

Dagen efter så blidde det lite stan för att kolla mellandags-rean. Hittade en Esprit-kjol som jag velat ha länge. 30 % rea, inte helt fel! Sen åkte vi till pappa och hälsade på. Där fick man sig en slant också :)
Hmm sen minns jag ju inte exakt vad vi gjorde mer. Men vi umgicks väl med mammsen och Ruud och Johanna. Spelade lite Wii kanske...kollade på tv osv

På söndan åkte vi ut till Storheden och kollade affärerna där. Hittade en nyårs-klänning. Björn köpte en Blu-Ray spelare som han lämnade tillbaka på tisdan :p

På måndan och tisdan var det bara lugnt. Var hos mommi en del. Hälsade på Ante och gav honom sina julklappar och så åt vi mat på restaurangen nr 1. Diamant! Indisk mat. Jag åt lamm garam masala. Godaste maträtten jag vet!!!!!!!!!!!!! Mums!

På onsdag morgon var det ju tyvärr dags att åka tillbaka till Sundsvall :( Trist! Lämnade lite grejer hos Johanna i Piteå och sen fortsatte vi söderut. Var väl framme i Bergeforsen runt 18. Skulle käka middag där + byta bil.

Igår på nyårsafton så var vi på fest hos Ekke. Det var jag, Björn, Jonas, Helena, Tony, hans tjej, Nina och en till Nina. Vi åt 3-rätters. Jag skulle stå för efterrätten och det gick väl inte helt bra tyvärr :P Det skulle bli en vit chokladmousse men det liknade mer en glass efter att jag först vispat den lite för mycket och sen låtit den stå alldeles för länge ute på Ekkes balkong. Sen tappade jag en skål på vägen till Ekke också. Men tja..den såg fin ut i alla fall....alltid nåt :P
Kvällen avslutades på Memento. Det var väldigt mycket folk där och vi hade det ganska kul faktiskt :)



RSS 2.0